Главно Федерација/БиХ

Џаферовић Нетањахуу: БиХ не подржава убиства недужних цивила у Гази

ИЗРАЕЛСКИ ПРЕМИЈЕР МЕЂУ ЗЕМЉЕ КОЈЕ ПОДРЖАВАЈУ ЊЕГОВУ ОПЕРАЦИЈУ СВРСТАО И БиХ

БЕЊАМИН Нетањаху, премијер Израела, на друштвеним мрежама захвалио је државама на подршци Израелу у вези са сукобима с Хамасом, а међу заставама које је поставио нашла се и застава Босне и Херцеговине.

Између осталих, Нетањаху је захвалио Сједињеним Америчким Државама, Аустралији, Канади, Бразилу, Холандији, Италији, Њемачкој, а што се тиче региона осим заставе Босне и Херцеговине, поставио је и заставе Албаније, Словеније и Сјеверне Македоније.

Уз заставе написао је: „Хвала вам што сте одлучно стали уз Израел и подржали наше право на самообрану од терористичких напада“.

Након објаве израелског премијер реаговао је члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић.

Он је подијелио скриншот Нетањахуовог твита у којем се налази неколико застава и захвалница за подршку њиховим војним акцијама.

„Моја порука премијеру Нетањахуу је да Босна и Херцеговина не подржава и не може подржавати убиства недужних цивила у Гази које врше израелске војне снаге“, написао је Џаферовић.

Израелског премијера је позвао и да обустави несразмјерне нападе на Газу и да свој допринос како би се успоставио мир за палестински и израелски народ.

Поводом сукоба Израела и Палестине, Босна и Херцеговина нема заједнички и званични став.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар