Главно Федерација/БиХ

Џаферовић: Оружане снаге БиХ ће постојати и можемо их само јачати

ГОВОРИО НА АКАДЕМИЈИ ПОВОДОМ 29 ГОДИНА ОД ФОРМИРАЊА 4. КОРПУСА АРМИЈЕ БиХ
  • Устврдио да иза Армије РБиХ нису остале масовне гробнице и логори јер је водила одбрамбено-ослободилачки рат, док су агресорске снаге које су напале БиХ учиниле све супротно
  • Изговорио да је Армија БиХ  била „побједник у рату“, а да је Дејтонским споразумом успостављен „неправедни мир“

ЧЛАН Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић присуствовао је данас обиљежавању 29. годишњице формирања 4. корпуса Армије РБиХ на подручју Херцеговачко-неретванског кантона.

Џаферовић се обратио на академији посвећеној 29. годишњици формирања 4. корпуса Армије РБиХ која је уприличена у Јабланици, гдје је казао да се никада неће заборавити борба Армије РБиХ, војске која је дјеловала у међународно признатој држави.

– Увијек ћемо се сјећати часне борбе и одавати поштовање онима који су поднијели највећу жртву за одбрану. Онај ко то заборави рискира да се најтеже ствари из прошлости које је БиХ проживјела деведесетих понове. Преносит ћемо то на будуће генерације – нагласио је Џаферовић.

Устврдио је да иза Армије РБиХ нису остале масовне гробнице и логори јер је водила одбрамбено-ослободилачки рат, док су агресорске снаге које су напале БиХ учиниле све супротно.

Рат је завршило потписивање Дејтонског мировног споразума који представља неправедан мир, али мир којим је заустављен рат, истиче Џаферовић, ипак морални побједник у том рату је Армија РБиХ.

Рекао је да су посљедњих годинама кренули напади на оне који требају штитити Дејтонски мировни споразум, а ти напади међународну заједницу су добрим дијелом обесхрабрили те су главу почеле дизати ретроградне политичке снаге.

– Институције БиХ ће штитити државу без обзира на подривање тих институција и покушаје њихових рушења. Ту мислим и на међународну заједницу јер међународни интервенционизам у БиХ није обичан, он је дио обавеза прописан Дејтонским мировним споразумом – подвукао је Џаферовић.

Оцијенио је да ће БиХ изаћи из кризе и одбранити се од „насртаја који за крајњи циљ имају разградњу државе и сецесију“, због чега траба сада бити мудар и не подузети поступке који би било шта испровоцирали.

– Порука тим снагама је да престану са сулудим поступцима јер никада у томе неће успјети. Оваквим понашањем беспотребно губимо вријеме. Не може тема бити хоће ли бити Оружаних снага Босне и Херцеговине, њих ће бити, оне ће постојати и можемо их само јачати – казао је Џаферовић и додао да тема не може бити нити то хоће ли бити БиХ или не, јер Босна и Херцеговина постоји и постојаће.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар