Главно Свијет

Функционер Државне Думе: Нико нормалан неће повјеровати да су Скрипаљи на Новом Зеланду

ВЛАДИМИР ЏАБАРОВ: НАЈВЈЕРОВАТНИЈЕ СУ СТРАДАЛИ, АЛИ БРИТАНЦИ ТО КРИЈУ
  • Британски медији су, позивајући се на изворе у влади у Лондону, саопштили да су се Скрипаљи одселили на Нови Зеланд. Наводно су добили нова имена и подршку да започну нови живот

ПРВИ замјеник предсједавајућег комитета Савјета Федерације, горњег дома руског парламента, за међународна питања – Владимир Џабаров – рекао је да не вјерује у вијести о томе да се бивши агент руске војно-обавјештајне службе ГРУ Сергеј Скрипаљ са кћерком Јулијом преселио на Нови Зеланд, истакавши да су, нажалост, највјероватније страдали, али да се то крије.

Он је претпоставио да је ријеч о грубој легенди, јер се Скрипаљи „одавно нису нигдје појављивали“, а Сергеја нису виђели од момента тровања. Џабаров је подсјетио да се ни његова кћерка Јулију одавно није појављивала у јавности.

„Мислим да легенда о томе да су им промијенили имена и да су се одселили на Нови Зеланд не вриједи ни пет пара“, истакао је сенатор и додао да неће свако провјеравати да ли Скрипаљи заиста живе тамо.

Поред тога, Џабаров је подсјетио да се британске обавјештајне службе осјећају на Новом Зеланду као код куће, јер је то земља Комонвелта.

„Мислим да су они, највјероватније, нажалост, страдали и да то британска обавештајна служба пажљиво скрива, али пре или касније све ће се сазнати“, рекао је Џабаров.

Он је истакао да је то могла бити неуспјешна акција британских обавјештајаца који сада покушавају да сакрију трагове, кријући оца и кћерку од јавности.

„У најбољем случају Скрипаље крију негдје у Великој Британији, а у најгорем – не искључујем било који негативни сценарио“, закључио је сенатор.

Раније су британски медији, позивајући се на изворе у влади Велике Британије, саопштили да су се Скрипаљи одселили на Нови Зеланд. Како се наводи, тамо су добили нова имена и подршку да започну нови живот.

Скрипаљева нећака Викторија изјавила је да су овакве вијести скретање пажње. Она сматра да Скрипаље као и прије држе у Портон Дауну у Великој Британији.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар