Главно Коментари

Галијашевић: Добро је што је коначно смијењен Мехмедагић

УПОЗОРИО: НЕЋЕ БИТИ ЛАКО ЈЕР ЈЕ ОБА БИЛА И СТРАНИ СЕРВИС И ПАРТИЈСКИ СЕРВИС СДА
  • „Побољшања ће бити али не велика, јер без дубоких кадровских реформи та служба ће и даље остати изграђена на фундаменту Алије Изетбеговића. ОБА је једним лошим законом из 2004. године конституисана као Јавна установа једног лица. О свему одлучује генерални директор“

Извор: РТРС

ДОБРА је вијест да је дошло до смјене директора Обавјештајно-безбједносне агенције Османа Мехмедагића, јер он је ту од 2014. године, рекао је стручњак за безбједност Џевад Галијашевић.

Нови Савјет министара једном од првих одлука именовао је Алмира Џуву за директора Обавјештајно-безбједносне агенције и разријешио Османа Мехмедагића Осмицу. За замјеника новог директора именован је Србин Ристо Зарић док Хрват Дамир Беванда остаје на позицији главног инспектора ОБА.

– ОБА је била уплетена у готово све афере, вршили су константне нападе на Републику Српску, Србију, предсједника Србије Александра Вучића, на Хрватску – нагласио је Галијашевић.

Он наглашава да је Мехемдагић ОБА претворио у страни сервис.

Осман Мехмедагић

– Побољшања ће бити али не велика, јер без дубоких кадровских реформи та служба ће и даље остати изграђена на фундаменту Алије Изетбеговића. ОБА је једним лошим законом из 2004. године конституисана као Јавна установа једног лица. О свему одлучује генерални директор – додао је Галијашевић.

Галијашевић је нагласио да је ОБА била партијски сервис СДА.

– То је у ствари тајна организација изграђена на темељима АИДА – рекао је Галијашевић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар