Главно РС и матица

Генерал Мојсиловић: Будно пратимо целокупну ситуацију на КиМ – спремни смо за све

ОД СКАПАРОТИЈА ДОБИО УВЕРАВАЊА ДА ЋЕ КФОР ПОСТУПАТИ У СКЛАДУ СА СВОЈИМ МАНДАТОМ
  • О Вучићевом обиласку војске у Копненој зони безбедности: „Председник је одао признање војницима и старешинама на ономе што они раде и како то чине. Његово обраћање је било управо оно што војска очекује од свог врховног команданта“

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић изјавио је данас да је војска спремна да одговори на све изазове и пријетње и да грађани не треба да брину.

„Ми ћемо са пажњом будно да пратимо целокупну ситуацију на Косову и Метохији“, казао је Мојсиловић за Радио-телевизију Србије.

Он је оцијенио да је стање на Косову и Метохији непредвидиво у многим сферама, наводећи да грађани не треба да брину да ли Војска Србије може на свој начин да одговори на све ризике, изазове и пријетње.

„Војска Србије је спремна да одговори свим изазовима и ризицима, али се надам да ће Кфор у свом мандату и капацитету обезбедити заштиту свих грађана на Косову и Метохији са тежиштем на српској заједници“, казао је он.

Мојсиловић је рекао да је неопходна интензивна комуникација са носиоцима одређених функција безбједности у Србији, региону, па и свијету.

Он је казао да је од командант снага НАТО у Европи генерала Куртиса Скапаротија добио увјеравање да ће безбједност и стабилност бити приоритет НАТО на Косову и Метохији уз пуну имплементацију садржаја који се односе на мандат Мисије Кфора на терену.

„Нама је неопходно да имамо комуникацију и сарадњу и да сви радимо у правцу обезбеђивања мира и стабилности“, казао је Мојсиловић.

Додао је да је предсједник Србије Александар Вучић обилазећи српске војнике у Копненој зони безбједности остварио увид у стање оперативне способности и увид у спремност и борбену готовост јединица.

„То је била прилика да ми добијемо смернице и директиве за даљи рад. Председник је одао признање војницима и старешинама на ономе што они раде и како то чине. Његово обраћање је било управо оно што војска очекује од свог врховног команданта“, казао је начелник Генералштаба ВС.

Он је истакао да је оперативна способност Војске Србије много боља у односу на претходни период и да је подигнута на одређени ниво.

„Имамо довољних капацитета, сигуран сам у погледу наших планова и будућих пројекција да ће она бити много, много већа, виша и јача“, казао је Мојсиловић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар