Главно Странке

Главни одбор ПДП: Шмит није изабран у складу са Анексом 10 Дејтонског споразума

ТРАЖИ ДА ИЗМЈЕНЕ И ДОПУНЕ ИЗБОРНОГ ЗАКОНА БиХ БУДУ УСВОЈЕНЕ ДО КРАЈА ОВЕ ГОДИНЕ
  • Потпредсједник ПДП Милко ГРМУША: Задужили смо посланике ПДП-а да иницирају попис свих неуставно наметнутих законских и уставних одредаба свих високих представника у БиХ и да захтјевају да их сви парламенти у БиХ прогласе ништавим, јер то и јесу

КРИСТИЈАН Шмит није изабран за високог представника у БиХ у складу са Анексом десет Дејтонског споразума, став је Главног одбора ПДП-а.

Главни одбор ПДП-а данас је на сједници у Дервенти изабрао нове чланове Предсједништва ПДП, те изгласао закључке који се односе на приједлог измјена и допуна Изборног закона БиХ и афирмисања политичког суверенитата и уставног поретка Републике Српске.

Предсједник Главног одбора ПДП-а Синиша Голић рекао је да захтијевају да се измјене и допуне Изборног закона БиХ, везано за пакет интегритета изборног процеса, усвоје до краја 2023. године.

Главни одбор нарочито инсистира да измјене закона подразумјевају увођење електронских технологија за идентификацију бирача и скенере гласачких листића, оцијенивши да је недопустиво да се реализују било какви „пилот пројекти“ или половична рјешења, саопштео је из ПДП-а.

Потпредсједник ПДП-а Милко Грмуша рекао је да су констатовали чињеницу да високи представници у БиХ, сходно Анексу десет Дејтонског споразума и Уставу БиХ, никада нису имали право да усвајају акте са уставном и законском снагом, као ни да смјењују демократски изабране народне представнике.

Грмуша је навео да су задужили посланике ПДП-а да иницирају процедуру пописа свих неуставно наметнутих законских и уставних одредаба свих високих представника у БиХ с циљем да их сви парламенти у БиХ прогласе ништавим, јер то и јесу.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар