Главно Федерација/БиХ

Гогановић: НАТО неће распоређивати своје војнике у БиХ, посебно не у Брчко дистрикту

НАГЛАСИО: ЈЕДИНО ЕУФОР ИМА МАНДАТ ДА ОЦЈЕЊУЈЕ БЕЗБЈЕДНОСНУ СИТУАЦИЈУ У БиХ
  • Замјеник министра одбране у Савјету министара БиХ Александар ГОФАНОВИЋ: Денис Звиздић само шири страх и панику међу грађанима БиХ, а посебно Брчко дистрикта, што је законом забрањено

ЗАМЈЕНИК министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић поручио је да НАТО неће распоређивати своје војнике у БиХ, а посебно не у Брчко дистрикту.

Реагујући на изјаву замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Дениса Звиздић у којој позива на распоређивање НАТО војника у Брчко дистрикту, као и на већу присустност снага ЕУФОР-а због, како је рекао, „ратнохушкачких изјава“ предсједника Републике Српске Милорада Додика, Гогановић је у изјави за Срну подсјетио Звиздића да једини ЕУФОР има мандат да оцјењује безбједносну ситуацију у БиХ.

Додао је да је на недавном састанку у Министарству одбране, командат ЕУФОР-а поновио да не постоје безбједносни изазови већег степена.

– Денис Звиздић таквим изјавама, нажалост, само шири страх и панику међу грађанима БиХ, а посебно Брчко дистрикта што је законом забрањено. Политичари би требало да се суздрже од оцјењивања безбједносне ситуације у БиХ и тај посао да препусте надлежним органима, првенствено ЕУФОР-у – истакао је Гогановић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар