Главно Федерација/БиХ

Гогановић: У ФБиХ неки долазак резервних снага Еуфора продају за `долазак НАТО`

НАГЛАСИО ДА ФРАНЦУСКИ БАТАЉОН ДОЛАЗТИ САМО ЗБОГ ВЈЕЖБЕ И ДА ЋЕ ПОТОМ ОТИЋИ
  • Чак је и мнистар одбране у Савјету министара Зукан Хелез демантовао Дениса Звиздића који је тврдио да у БиХ ускоро долази батаљон НАТО: „Истина је да у БиХ стиже француски батаљон, као дио резервних снага Еуфора. То није НАТО јединица, осим што је Француска члан овог војног савеза, па се онда из тога извукао погрешан закључак“

ЗАМЈЕНИК министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић истакао је да поједини политичари у ФБиХ долазак резервних снага Еуфора у БиХ представљају као слање додатних снага НАТО из незнања или лоших намјера.

Гогановић је изјавио да је долазак резервних снага Еуфора планирана активност, те да се ради о упућивању дијела француског батаљона, односно снага у резерви Еуфора ради реализације планиране вјежбе Оружаних снага БиХ са снагама Еуфора распоређеним у БиХ.

– Они ће овдје боравити само у периоду док траје планирана вјежба, што су недавно на конференцији за медије објаснили командант Еуфора генерал Ласло Штиц и министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез – навео је Гогановић за Срну.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез демантовао је посланика у Представничком дому парламентарне скупштине БиХ Дениса Звиздића, који је јуче изјавио да у БиХ ускоро долази батаљон НАТО-а, преносе федерални медији.

– Истина је да у БиХ стиже француски батаљон, као дио резервних снага Еуфора. То није НАТО јединица, осим што је Француска члан овог војног савеза, па се онда из тога извукао погрешан закључак – истакао је Хелез.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар