Главно Свијет

Градоначелник Никшића саслушан у Подгорици због става о `Сребреници`

ПО ПРИЈАВИ ЂУКАНОВИЋЕВЕ ДЕМОКРАТСКЕ ПАРТИЈЕ СОЦИЈАЛИСТА
  • Марко КОВАЧЕВИЋ: Оптужен сам за негирање наводног геноцида у Сребреници. Сада је јасно да је ДПС гласао за Резолуцију о Сребреници у парламенту Црне Горе да би се са својим савезницима обрачунавао са политичким противницима и српским народом у Црној Гори и региону“

ГРАДОНАЧЕЛНИК Никшића Марко Ковачевић саслушан је данас у Вишем тужилаштву у Подгорици због свог става о Сребреници по пријави Демократске партије социјалиста (ДПС).

– Био сам у Вишем државном тужилаштву да дам изјаву поводом кривичне пријаве ДПС-а којом сам оптужен за негирање наводног геноцида у Сребреници – изјавио је Ковачевић новинарима након саслушања.

Ковачевић додаје  „да је сада јасно да је ДПС гласао за Резолуцију о Сребреници у парламенту Црне Горе да би се са својим савезницима обрачунавао са политичким противницима и српским народом у Црној Гори и региону“.

– Видимо да постоје покушаји ислеђивања мојих сународника и у региону и јасно је да је ово дио шире акције против народа којем припадам. Све ово се дешава, а да притом за 400.000 протјераних Срба из Хрватске и 200.000 протјераних Срба из Сарајева, као и за непребројане хиљаде побијених Срба у том рату нема никакве правде, нити су злочинци кажњени – рекао је Ковачевић.

Он је навео да су у правосудном смислу ови догађаји или прећутани или су виновници ослобођени, те додао да ће, уколико против њега отпочне процес, бити јасно да се то ради по политичкој основи у оквиру обрачуна са српском народом који је отпочео Резолуцијом.

Скупштина Црне Горе изгласала је 17. јуна резолуцију о забрани негирања геноцида у Сребреници.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар