Главно Федерација/БиХ

Хан апеловао на Изетбеговића, Додика и Човића да се Савјет министара формира до 5. септембра

ЕУ-КОМЕСАР СЕ ФОРМАЛНО ОБРАТИО СВОЈ ТРОЈИЦИ, АЛИ ЈЕ ПРАВА АДРЕСА - ИЗЕТБЕГОВИЋ
  • Написао им: „Десет мјесеци након избора грађани БиХ с правом очекују да ће формирање власти напредовати како би се убрзале неопходне реформе на европском путу. Лидери су 5. августа поставили 30-дневни рок. Морају испоштовати властиту посвећеност том року

EВРОПСКИ комесар за проширење и сусједску политику Јоханес Хан поручио је данас лидерима СНСД-а, СДА и ХДЗ-а БиХ Милораду Додику, Бакиру Изетбеговићу и Драгану Човићу да се држе рока који су поставили када су 5. августа потписали споразум о формирању Савјета министара.

„Десет мјесеци након избора грађани БиХ с правом очекују да ће формирање власти напредовати како би се убрзале неопходне реформе на европском путу. Лидери су 5. августа поставили 30-дневни рок. Морају испоштовати властиту посвећеност том року и остати вјеродостојни“, навео је Хан у поруци на Тњитеру.

Милорад Додик, лидер СНСД-а, Драган Човић, лидер ХДЗ-а, и Бакир Изетбеговић, лидер СДА, постигли су 5. августа договор везан за формирање Савјета министара Босне и Херцеговине, те потписали Принципе за формирање власти на нивоу Босне и Херцеговине.

У случају неименовања Савјета министара у року од 30 дана од потписивања, овај споразум не вриједи.

Додик је јуче рекао да је 5. септембар рок за имплементацију принципа Споразума који су лидери потписали.

„Што се тиче изјаве Бакира Изетбеговића да принципи и даље вриједе након 5. септембра нека их онда он понесе својој кући“, казао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар