Главно Федерација/БиХ

Хрватски посланици због Комшића блокирали Ханов наступ пред оба дома ПС БиХ

ПРЕДСТАВНИЦИ ХДЗ И ХНС РЕЗОЛУТНО ОДБИЛИ ДА ПРИСУСТВУЈУ БИЛО ЧЕМУ СА КОМШИЋЕВИМ УЧЕШЋЕМ

КОМЕСАР за проширење Европске уније и политику сусједства Јоханес Хан посјетиће сутра Сарајево.

Ова посјета је већ раније најављена и током ње треба да буде сублимирано и резимирано шта је урађено од посјете чланова Предсједништва БиХ Бриселу прошлог мјесеца, када је између осталог речено да ће у БиХ до краја марта бити формирана власт те да ће бити убрзани кораци на европском путу.

Чланови Предсједништва, а и предсједници СНСД-а, ХДЗ-а и СДА најављивали су чак да ће Савјет министара БиХ бити формиран до Хановог доласка.

Такође, било је планирано да се Хан обрати посланицима и делегатима оба дома Парламентарне скупштине БиХ.

Међутим, како сазнаје сарајевски „Аваз“, то се неће десити, јер су чланови домова, нарочито колегијума домова Парламента БиХ из реда хрватског народа, одбили приједлог за одржавање заједничке сједнице.

Њој су, према плану, требали присуствовати и чланови Предсједништва БиХ.

Према информацијама до којих је дошао „Аваз“, током недавних састанака с представницима Делегације Европске уније у БиХ, представници ХДЗ-а, односно ХНС-а, резолутно су одбили приједлог да присуствују сједници на којој би био и Жељко Комшић, хрватски члан Предсједништва БиХ.

С обзиром на ово одбијање, сједница није могла бити ни заказана, па је за сутра договорено тек засједање Заједничког колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ, на чијем дневном реду нема ни ријечи о Хановој посјети.

Такође, Аваз сазнаје да ће Хан сутра имати састанке с лидерима политичких странака у БиХ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар