Главно Странке

Иванић: У овом тренутку не постоји могућност формирања неке друге већине на нивоу БиХ

ТВРДИ ДА МИЛОРАД ДОДИК ЗА ГОДИНУ ДАНА У ПРЕДСЈЕДНИШТВУ БиХ „НИШТА НИЈЕ УРАДИО“
  • Почасни предсједник ПДП Младен ИВАНИЋ: „Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик се позива на то како сам ја доносио Стратегију спољне политике БиХ /2018-2023. година/ у којој као нешто лоше стоји. У тој стратегији се нигдје не помиње чланство у НАТО и било каква одлука о чланству, већ се прецизно употребљава термин сарадња на НАТО

ПОЧАСНИ предсједник ПДП-а Младен Иванић рекао је да у овом тренутку не постоји могућност формирања неке друге већине на нивоу БиХ, нити би он на њој радио када би о томе одлучивао.

Иванић је рекао на конференцији за новинаре у Бањалуци да на нивоу БиХ, гдје већину чине СНСД, СДА и ХДЗ-а БиХ, постоји сукоб двије политичке концепције.

Говорећи о проблему неформирања власти на нивоу БиХ, Иванић је рекао да треба деблокирати рад парламента БиХ, јер су на чекању важни пројекти и за Републику Српску и за цијелу БиХ.

Иванић каже да током његовог мандата на функцији српског члана Предсједништва БиХ ниједна надлежност са Српске није пренесена на БиХ и да је прича о пуноправном чланству БиХ у НАТО сведена само на сарадњу са овим војним савезом, што је, како каже, његов политички успјех.

Он тврди да је „иза СНСД-а остала одлука да се иде у НАТО“.

„Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик се позива на то како сам ја доносио Стратегију спољне политике БиХ /2018-2023. година/ у којој као нешто лоше стоји. У тој стратегији се нигдје не помиње чланство у НАТО и било каква одлука о чланству, већ се прецизно употребљава термин сарадња на НАТО-ом“, навео је Иванић.

Он каже да Додик „за годину дана ништа није успио да направи у Предсједништву БиХ, због чега одговорност тражи на неком другом мјесту и измишља сукобе са опозицијом, покушавајући да је оптужи за своје неуспјехе“.

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак рекао је да се у протекле четири године, „захваљујући политици ове партије, те Иванића и њега, БиХ није придружила санкцијама против Русије, да је заустављен извоз оружја у Украјину, те да БиХ није признала самопроглашено Косово“.

Он каже да је сачуван генерални став о НАТО-у, те да је захваљујући Иванићевом и његовом ангажману ријешен случај када је ријеч о новој тужби БиХ против Србије.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар