Главно Федерација/БиХ

Изетбеговић обећао да ће до 2026. просјек плата бити 1.450 марака

ПРЕДСТАВИО „АГЕНДУ СДА БиХ 2026“ И ПОМЕНУО ГРАДЊУ АЕРОДРОМА У БИХАЋУ И ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ ВРАНДУК
  • Рекао на конвенцији странке да је слоган у Сједињеним Државама био „Yes, we can” и да СДА неће преузимати туђе слогане, али да може рећи: „Бога ми и ми из СДА итекако можемо“

ПРЕДСЈЕДНИК Странке демократске акције Бакир Изетбеговић обратио се на данашњој Конвенцији СДА пред 207 присутних и представио изборну платформу под називом „Агенда СДА БиХ 2026″.

Објаснио је због чега је предложио да се изборна платформа односи до 2026. године, нагласивши да до те године БиХ може постати развијена земља и земља помирених народа.

„То конкретно значи да ћемо до краја 2018. године одговорити на додатна питања ЕУ и почетком 2019. године добити кандидатски статус и кренути у преговарање“, рекао је Изетбеговић.

Он је истакао да ће БиХ морати прилагодити законодавство европском законодавству. Како каже, план је да Оружане снаге БиХ подигну степен спремности. Додао је и да се мора подићи намјенска индустрија.

Додао је да БиХ треба реорганизовати у економске регије, имплементирати пресуде Европског суда за људска права, извршити пореска растрећења, унаприједити образовни систем (дуални систем образовања) у складу с потребама тржишта, радити на јачању владавине закона и борбе против корупције и организованог криминала, администрацију до 2026. године свести на број од 35 хиљада упослених на свим нивоима, унаприједити здравствени систем, довршити изградњу аутопутева на траси 5Ц, изградити аутопут Сарајево-Београд.

Истакао је важност изградње аеродрома у Бихаћу, модернизацију рудника, изградње хидроелектране Врандук, повећања БДП-а, индустријске производње и извоза.

Оцијенио је да у свему овоме нема никаквог политикантства и да је ово процес који је реалан.

„Возили смо другом, па мало трећом, у овом мандату четвртом и додат ћемо у пету и стићи до оне тачке. Нигдје нећете видјети нагли скок. Све прати логику ствари“, поручио је присутнима.

Како каже, све ово довело би до 2026. до повећања просјечне плате до 1.450 КМ и броја запослених до милион.

Што се тиче броја запослених, он је подсјетио да је обећао 100 хиљада радних мјеста за десет година и да је за три године отворено 15 хиљада нових радних мјеста.

Рекао је да је слоган у САД-у био „Yes, we can” и да СДА неће преузимати туђе слогане, али да може рећи: „Бога ми и ми из СДА итекако можемо“.

(Klix.ba)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар