Главно Федерација/БиХ

Извјесни Л. Д. признао да је залијепио мртвачку главу на ограду амбасаде Србије у Сарајеву

ПОЛИЦИЈИ РЕКАО ДА ИМА „ЗДРАВСТЕНЕ ПРОБЛЕМЕ“ И ОДМАХ ПОКАЗАО „ЉЕКАРСКУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ“

ЈЕДНА особа признала је да је залијепила плакат на зграду Амбасаде Србије у Сарајеву, потврђено је из МУП-а Кантона Сарајево.

„Предузимајући мјере и радње у циљу расвјетљавања догађаја од 14. фебруара, полицијски службеници МУП-а КС су идентификовали и обавили разговор са једном особом, која је признала да је залијепила ПВЦ фолију на металну ограду Амбасаде Републике Србије у Сарајеву“, потврђено је за Н1 из МУП-а КС.

Како је потврђено овој телевизији, мушкарац је у просторијама МУП-а КС изјавио да има здравствене проблеме, те је полицији предочио љекарску документацију, а сав материјал је достављен Тужилаштву БиХ.

Н1 незванично сазнаје да се ради о особи иницијала Л. Д.

Подсјетимо, на улазу у Амбасаду Србије у Сарајеву прошле седмице је залијепљен плакат на коме је нацртана мртвачка глава, испод које, је писало „Четници костобацани“.

Овај чин изазвао је мноштво реакција у БиХ, али и Србији.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је да постављање агресивног плаката на Амбасаду Србије у Сарајеву на дан када се обиљежава један од најважнијих датума у историји српског народа „умоболан чин“ који долази од оних који би вољели да Србија и БиХ, Срби и Бошњаци остану у вјечном сукобу.

Он је упозорио да то није само порука за Србију, већ и порука за Србе који живе у РС и БиХ, због чега је позвао све надлежне институције да што прије открију ко стоји иза овог инцидента.

„У свему овоме морамо побиједити ми који гледамо у будућност и који желимо да се Срби и Бошњаци, Србија и БиХ заједнички развијају једни поред других, свом снагом напредују и у реформама и ка ЕУ, а не да побиједе они који желе страх и неизвјесност“, поручио је Црнадак.

„Није лепо када се то догоди, то је лоша ствар, али надам се да ће надлежни органи пронаћи у Сарајеву оне који су то починили“, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

Предсједник Србије поручио је да не треба увијек сваку прилику користити за додатно доливање уља на врату, већ покушати смирити ситуацију ако је то могуће.

„Иако разумем како се Срби осећају и како се осећа особље Амбасаде. Просто, то су ствари које се не раде, али верујем да ће надлежни органи у БиХ пронаћи кривце“, рекао је Вучић.

Премијер Федерације Босне и и Херцеговине Фадил Новалић казао је да је разговарао са амбасадором Србије у БиХ Станимиром Вукићевићем након што је на згради Амбасаде Србије у Сарајеву залијепљен плакат на којем је нацртана мртвачка глава.

„Разговарао сам данас са амбасадором Републике Србије у БиХ и рекао му да ће федералне институције детаљно истражити истицање уврједљивих плаката на згради амбасаде ове земље. На томе ћу се за то лично ангажирати. Грађани БиХ, нажалост, навикли су да током предизборне године долази до пораста националних тензија, но ја мислим да је задатак нас политичара да се боримо против ове појаве“, казао је Новалић за Н1

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар