Главно Федерација/БиХ

Јуско: Оба крака магистрале према Београду биће – брзи пут

СВЕ КОШТАТИ ТРИ МИЛИЈАРДЕ ЕВРА - УСКОРО ПРЕГОВОРИ У ТУРСКОЈ О ФИНАНСИРАЊУ

МИНИСТАР транспорта и комуникација БиХ Исмир Јуско рекао је да би пројекат брзог пута од Београда до Сарајева преко Тузле и Вишеграда требало да кошта три милијарде евра.

Јуско је нагласио да ће настојати да што прије закаже састанак са турским министром саобраћаја Ахметом Арсланом у Турској ради добијања прецизних информација о начину финансирања дионица брзог пута преко Тузле и Вишеграда, односно о каквом кредиту је ријеч, који су услови, на колико година, са којим грејс периодом.

Наводећи да у јавности постоји забуна да ли ће бити грађен брзи пут или ауто-пут, Јуско је појаснио да ће обје дионице, преко Тузле и Вишеграда, бити брзи пут јер фреквенција возила не прелази 10.000 аутомобила.

„Од момента када је први пут турска делегација дошла у БиХ, дали смо осам GB писаних материјала турској делегацији. Успјели смо прикупити и доставити информације и они су јуче направили студију изводљивости“, рекао је Јуско за Н1.

Он је додао да на јучерашњем састанку са делегацијом Турске није било довољно времена за отварање свих питања у вези са изградњом брзог пута Саајево-Београд.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар