Главно Федерација/БиХ

Кајганић: Дебевец и Мехмедагић су прислушкивали судије Суда БиХ и сараднике Тужилаштва БиХ

ПОТВРДИО ДА ЈЕ ПРИВЕДЕНА И АДВОКАТ ВАСВИЈА ВИДОВИЋ ЗБОГ „СПРЈЕЧАВАЊА ДОКАЗИВАЊА“
  • Главни тужилац Тужилаштва БиХ Миланко КАЈГАНИЋ: Нема доказа да су вршена прислушкивања према политичким личностима и партијама, али ћемо провјерити

ГЛАВНИ тужилац Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић рекао је данас да су предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец и бивши директор ОБА Осман Мехмедагић ухапшени због сумње да су починили кривично дјело злоупотреба службеног положаја и то незаконитим прислушкивањем судија Суда БиХ и радника Тужилаштва БиХ.

– Двојица осумњичених доказима прикупљеним су починила кривична дјела злоупотребе службеног положаја, незаконито прислушкивали судије Суда БиХ и запослене раднике Тужилаштва БиХ приликом провођења истражних радњи Тужилаштва БиХ и Суда БиХ. Нема доказа да су вршена прислушкивања према политичким личностима, партијама. Провјерићемо све информације – рекао је Кајганић.

Ранко Дебевец и Осман Мехмедагић

Он је потврдио да је слободе лишена и адвокат Васвија Видовић.

– Лишена је слободе због постојања основа сумње на кривично дјело спречавање доказивања. Лица лишене слободе биће предата поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања одлучити о даљим корацима на основу садашњег списа и на основу доказа. Тужилац ће поднијети приједлог за одређивање притвора до мјесец дана за све осумњичене – рекао је Кајганић.

Говорећи о самом предмету против Дебевца и Мехмедагића, Кајганић је рекао да су предистражне и истражне радње вођене само у Тужилаштву БиХ уз помоћ ОБА, те да ниједна друга агенција није била укључена у предистражне и истражне радње.

– Припадници СИПА су упознати са предметом сат времена прије извршења наредбе за хапшење и желим овом приликом да их похвалим за све досадашње предузете активности које су биле професионалне и на највишем нивоу – рекао је Кајганић и додао да се истраге односе на период од 2020. године.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар