Влада РС Главно

Каран: И у регији и у Европи МУП Српске има репутацију моћне институције

У МЕЂУНАРОДНОЈ АКЦИЈИ „ЏАД“ НА ТЕРИТОРИЈИ СРПСКЕ УХАПШЕНА 23 ЛИЦА ЗБОГ ДРОГЕ И ОРУЖЈА
  • Синиша КАРАН, коментаришући међународну акцију „Џад“ у којој су, уз учешће припадника  МУП РС, ухапшене 23 особе: Ми смо повјерење стекли. Пола од девет међународних акција, у којима смо учествовали, ми смо директно водили, асистирале су нам полиције у цијелој регији путем Еуропола, а у овој акцији смо ми асистирали

Извор: РТРС

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Републике Српске препознато је међу институцијама и полицијским агенцијама у регији и Европи као моћна институција која је способна да рјешава најтеже облике међународног криминалитета, истакао је данас ресорни министар Синиша Каран.

– МУП Српске је у регији и путем међународних организација Интерпола, Еуроџаста и свих институција и полицијских агенција у регији, Европи и шире препознат као моћна, респектна институција способна да рјешава најтеже облике међународног криминалитета заједно с другим агенцијама – рекао је Каран новинарима у Требињу коментаришући међународну акцију „Џад“ у којој су ухапшене 23 особе, у којој су учествовали и припадници МУП-а.

Каран је навео да је на основу те акције и још девет других међународних акција, МУП Српске стекао пуно повјерење свих полицијских агенција.

– Ми смо то повјерење стекли. Пола од тих девет акција смо ми директно водили, асистирале су нам полиције у цијелој регији путем Еуропола, а у овој акцији смо ми асистирали – рекао је Каран.

Он је додао да то најбоље показује мјесто и улогу МУП-а у регији и његову снагу.

На подручју Републике Српске су у међународној акцији „Џад“ ухапшена 23 лица, а откривено је 20 кривичних дјела, и то највише из области трговине дрогом и оружјем.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар