Влада РС Главно

Каран: Потврда оптужнице је директна негација народа, суверенитета и свих елемената државности Српске

ШМИТ ЈЕ ЈЕДНО ВЕЛИКО НИКО И НИШТА – СТРАНАЦ КОЈЕГ ЈЕ ОДАВНО ТРЕБАЛО ПРОТЈЕРАТИ
  • Професор уставног права Синиша КАРАН: Њихова жеља је разоткривена у потпуности без имало задршке – уништити Српску, њене институције, отети јој имовину и довести је до нивоа да од ње остану само уцртане линије на географској карти. Уништавајући позиције Српске, уништавају и федерално уређење БиХ као државне заједнице два равноправна ентитета с циљем стварања унитарне, грађанске земље у којој би Бошњаци имали своју државу, а остала два народа Срби и Хрвати само неку врсту козметичке улоге

ПРОФЕСОР уставног права Синиша Каран истакао је да потврђивање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића нема везе са правом и правдом, већ представља директну негацију народа, државе, суверенитета и свих елемената државности.

– Њихова жеља је разоткривена у потпуности без имало задршке – уништити Републику Српску, њене институције, отети јој имовину и довести је до нивоа да од ње остану само уцртане линије на географској карти. Уништавајући позиције Српске, уништавају и федерално уређење БиХ као државне заједнице два равноправна ентитета с циљем стварања унитарне, грађанске земље у којој би Бошњаци имали своју државу, а остала два народа Срби и Хрвати само неку врсту козметичке улоге – рекао је Каран.

Он каже да је правосуђе овом оптужницом потврдило да је марионета у рукама дијела међународне заједнице којој је циљ елиминисање руководства Републике Српске које се оштро противи и демократским средствима бори против тих злих намјера, одлучно и чврсто бранећи промјену Устава, Дејтонског устава и уставне позиције Републике Српске са свим инструментима њеног представљања.

Каран је нагласио да је до „ове ситуације довео нико други до њемачки држављанин Кристијан Шмит, лажни високи представник, који је узурпирао ту позицију и овлаштења високог представника и то самим доласком у БиХ, а да при том није испунио основни услов – нема резолуције Савјета безбједности УН о његовом именовању“.

– О каквом је апсурду и лицемјерству ријеч говори и то да држављанима БиХ о праву и правди прича њемачки држављанин који без икаквог правног основа борави у њиховој земљи кршећи Закон о странцима, а затим и уставни поредак и одредбе Дејтонског мировног споразума – појаснио је Каран.

Он је истакао да Кристијан Шмит код грађана Републике Српске оваквим потезима изазива само гађење и осјећај горчине.

– Кристијан Шмит је једно велико нико и ништа у БиХ. Странац који је давно требао бити протјеран из земље. Он је персона која директно руши БиХ, а при том је за то и добро плаћен. И тај који је нико и ништа хоће да створи нешто, хоће да дијели неку своју правду, да отима нашу имовину, доноси законе, тужи и суди у држави коју је сам срушио и коју све вријеме негира – рекао је Каран.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар