Влада РС Главно

Каран: Шмитова изјава о барикадама смијешна је и трагична, Сатлер је био и у Прњавору и Теслићу

ОБУСТАВА САОБРАЋАЈА У БАЊАЛУЦЦИ ЗБОГ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА И ЗАСТАВЕ ПЛАНИРАНА ЈОШ 8. СЕПТЕМБРА
  • Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН: МУП Српске, као и друге полицијске агенције у земљи, још од прошле седмице располажу оперативним сазнањима да би у случају Шмитовог доласка на подручје Српске могло доћи до окупљања већег броја грађана, те је у страху од суочавања са лицем народа који не прашта, ипак одлучио да не дође

MИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је да је посљедња изјава Кристијана Шмита о наводним барикадама у Српској које су требале спријечити његов долазак у исто вријеме смијешна и трагична, јер још једном говори о његовом интегритету, односно вољи да на лажима и манипулацијама креира своје дјеловање у овој земљи.

– Простом оку сваког грађанина и посјетиоца који ових дана борави на подручју Српске јасно је да нема никаквих барикада, а то Шмиту може и да потврди Јохан Сатлер, амбасадор ЕУ који је управо јуче боравио на подручју Теслића и Прњавора – рекао је Каран.

Према његовом ријечима, обустава саобраћаја на подручју Бањалуке због концерта који се организује данас у Бањалуци поводом Дана српског јединства и заставе је одобрена од Административне службе града још 8. септембра, тако да су стварно бесмислена и потпуно скарадна његова објашњења и поређења.

– Шмиту је јасно да МУП Српске, као и друге полицијске агенције у земљи, још од прошле седмице располажу оперативним сазнањима да би у случају његовог доласка на подручје Српске могло доћи до окупљања већег броја грађана, те је у страху од суочавања са лицем народа који не прашта, ипак одлучио да не дође – истакао је Каран за Срну.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар