Главно РС и матица

Каран: Захтјев лидера опозиције Шмиту – удар је на Српску и кривично дјело

ОБРАТИЛИ СУ СЕ НЕЛЕГАЛНОМ И НЕЛЕГИТИМНОМ СТРАНЦУ – ДА ПОНИШТИ ИЗБОРНУ ВОЉУ 300.000 ГРАЂАНА СРПСКЕ
  • Професор уставног права Синиша КАРАН: Обраћање Шмиту је удар и на све оне који желе да сачувају федерални статус Републике Српске, њену самосталност, као и на политике које се свих ових година боре за њено очување

ПРОФЕСОР уставног права Синиша Каран изјавио је Срни да институција предсједника Републике Српске представља и изражава јединство Српске, те да је позив на његову смјену не само кривично дјело, већ и удар на један од симбола Републике Српске.

– Свидјело се то опозицији или не, предсједник Републике је изабран гласовима више од 300.000 грађана Републике Српске, што значи да је позив за смјену легално и легитимно изабраног предсједника директан удар на изборну вољу већине бирача у Српској – истакао је Каран.

Поводом изјаве Кристијана Шмита да су лидери опозиције у Републици Српској тражили од њега да са политичке сцене уклони предсједника Републике Милорада Додика, Каран је оцијенио да су такви захтјеви опозиције упућени грађанину, дакле неизабраном и нелегалном Шмиту, персонификација њихове немоћи и хтјења да онеспособе политику која се зове заштита интереса Републике Српске.

– До сад није виђен овакав напад на политику која штити Устав Српске у оквиру уставне позиције БиХ. Позивање на смјену изабраног предсједника Републике од неизабраног и нелигитимног странца удар је на све оне који желе да сачувају федерални статус Републике Српске, њену самосталност, као и на политике које се свих ових година боре за њено очување – оцијенио је Каран.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар