Главно Скупштина РС

Клуб Бошњака одустао од вета јер вјерује да му је Шмит „завршио посао“

ОДЛУКУ БОШЊАЧКОГ КЛУБА НИСУ ПОДРЖАЛА ДВА ДЕЛЕГАТА ИЗ СНСД
  • Шеф Клуба Бошњака Алија ТАБАКОВИЋ: Прије почетка сједнице Вијећа народа, Клуб Бошњака донио је одлуку да одбаци разматрање материјала на одлуку Народне скупштине која се тиче непровођења одлука Уставног суда БиХ у Републици Српској. Тај закон је поништио Кристијан Шмит. Шта ће даље радити служба Вијећа народа, Службени гласник и предсједник Републике Српске Милорад Додик и да ли ће потписати указ, то није наш проблем

Извор: РТРС

КЛУБ Бошњака повукао је вето на Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ.

Вијеће народа није данас разматрало Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ и Закон о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Српске које је донијела Народна скупштина Републике Српске.

Шеф Клуба Бошњака Алија Табаковић рекао је да је овај клуб донио одлуку о повлачењу вета на Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ.

– Прије почетка сједнице Вијећа народа, Клуб Бошњака донио је одлуку да одбаци разматрање материјала на одлуку Народне скупштине која се тиче непровођења одлука Уставног суда БиХ у Републици Српској – рекао је Табаковић.

Навео је да Вијеће народа није разматрало поменута два закона јер су, како каже, они поништени одлуком Кристијана Шмита.

– Све активности у Клубу Бошњака везано за те законе су обустављене. Ми смо данашњом сједницом ставили тачку на наведене законе. Шта ће даље радити служба Вијећа народа, Службени гласник и предсједник Републике Српске Милорад Додик и да ли ће потписати указ, то није наш проблем – рекао је Табаковић.

Он је навео да одлука Клуба Бошњака није била једногласна, јер за њу нису гласала два делегата из СНСД-а, а трећи СНСД-ов делегат није био на сједници.

Делегат Клуба српског народа Војислав Глигић рекао је да се, према процедури, након повлачења вета Бошњака, Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ упућује из Кабинета предсједника НСРС у Кабинет предсједника Републике Српске који, по Уставу, потписује акт који се потом објављује у Службеном гласнику.

Предсједавајућа Вијећа народа Сребренка Голић рекла је да је Вијеће на данашњој сједници имало само једну тачку дневног реда која се односила на покретање механизма заштите виталног националног интереса на одлуку о избору члана Комисије за жалбе Републике Српске, као другостепеног органа и да ту није постигнута сагласност.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар