Главно Федерација/БиХ

Којић: Бећировић се упустио у ситно политикантство које није више ни за једнократну употребу

„ОН УМИШЉА ДА ЈЕ КОМАНДАНТ ЕУФОРА И ДАЈЕ ОЦЈЕНЕ КОЈЕ СУ У ЊЕГОВОЈ НАДЛЕЖНОСТИ“
  • Потпуно јасан покушај обртања теза од Бећировића. Његов циљ је да предсједника Републике Српске Милорада Додика и све оно што се у Републици Српској уставно доноси кроз законодавне и извршне органе власти представи као рушење уставног поретка, а све оно што нема легитимет и доноси неуставне одлуке да представити као дозвољено и нормално

МИЛОРАД Којић, посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ, оцијенио је да ситно политикантство члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића није више ни за једнократну употребу и да не може ни на који начин нашкодити институционалном дјелоавњу Републике Српске.

Изјаве Бећировића да је безбједносна ситуација у БиХ погоршана и да је потребно појачати снаге Еуфора, Којић сматра континуираним безобразлуком.

– Он себи сам даје за право да умишља да је он командант Еуфора и да даје оцјене. Ми смо већ чули од команданта снага Еуфора да је безбједносна ситуација у БиХ апсолутно непромијењена и да није нарушена – подсјетио је Којић.

Према његовим ријечима, Бећировић се поставља у улогу стратега, јер заједно са Денисом Звиздићем изјављује да је додатне снаге Еуфора потребно распоредити у Брчко дистрикту.

– То би значило да се он представио као врли стручњак за безбједност – рекао је Којић.

Он је констатовао да је циљ свега представити предсједника Републике Српске Милорада Додика и све оно што се у Републици Српској уставно доноси кроз законодавне и извршне органе власти, као рушење уставног поретка, а све оно што нема легитимет и доноси неуставне одлуке, представити као дозвољено и нормално.

– Потпуно јасан покушај обртања теза од Бећировића, али то ситно политикантство за једнократну употребу не служи више ничему – поручио је Којић.

Члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић рекао је за аустријски лист Der Standard да је мир у БиХ и региону озбиљно угрожен и да је од изузетне важности хитно распоређивање додатних и знатно снажнијих снага ЕУфОР-а у БиХ, у што краћем временском року.

– Нове трупе ЕУФОР требало би примарно распоредити у Брчко дистрикту БиХ, као и на другим стратешким подручјима – рекао је Бећировић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар