Главно Свијет

Колинда: Хрватска ће учинити све да спријечи улазак миграната из БиХ

НАЈАВИЛА ДА ЋЕ ПРЕКО ФРОНТЕКСА СВОЈЕ ПОЛИЦАЈЦЕ ПОСЛАТИ НА ПРЕЛАЗ КОД ЗВОРНИКА

ХРВАТСКА предсједница Колинда Грабар-Китаровић изјавила је да ће Хрватска учинити све да спријечи улазак миграната из БиХ у ту земљу и најавила подршку властима Федерације БиХ приликом рјешавања тог проблема.

„Република Хрватска учиниће све да заштити своју границу и спријечи све покушаје незаконитих прелазака државне границе и у томе располаже свим потребним средствима. У томе смо спремни да помогнемо БиХ”, рекла је Грабар Китаровић у интервјуу за Вечерњи лист за БиХ.

Према њеним ријечима, Хрватска ће преко агенције за надзор европских граница Фронтеx на располагање ставити своје полицијске службенике за надзор границе на граничном прелазу Мали Зворник на граници између БиХ и Србије.

Она је додала и да хрватске власти пажљиво прате појачани прилив миграната на рути која иде преко БиХ и Хрватске ка жељеним земљама ЕУ.

„Хрватска полиција појачала је све потребне капацитете за надзор државне границе, односно спољне границе ЕУ према БиХ додатним распоредом и ангажовањем потребних људских и техничких капацитета”, рекла је Грабар Китаровић.

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар