Главно Федерација/БиХ

Комшић: Додик је више у Бањалуци него у Сарајеву, а требало би да је обрнуто

„АКО СЕ СВАКЕ 4 ГОДИНЕ БУДУ ПРЕИСПИТИВАЛИ СВИ ЗАКОНИ И ОДЛУКЕ – У БиХ СВЕ ПОСТАЈЕ УПИТНО“
  • Тражимо да се мандатар и политичка структура која га предлаже обавежу да поштују одлуке Предсједништва БиХ, у чијем је доношењу учествовала и та политичка структура, укључујући МАП и АНП. У противном нема стабилности у држави

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Жељко Комшић казао је данас у Сарајеву да све у држави губи смисао ако није успостављана власт, укључујући и одржавање избора јер се поставља питање зашто их организовати, ако се власт не може успоставити.

За њега је кључно питање да ли ће се поштовати закони и одлуке које су раније донесене, јер уколико се све доведе до ситуације да се сваке четири године преиспитују сви закони и одлуке који су донесени, онда све постаје упитно у БиХ.

Формирање власти је ‘запело’ на техничкој ствари и на поштивању закона и одлука Предсједништва БиХ. Тражимо да се мандатар и политичка структура која га предлаже обавежу да поштују одлуке Предсједништва БиХ, у чијем је доношењу учествовала и та политичка структура, укључујући МАП и АНП. У противном нема стабилности у држави“, став је Комшића.

Ипак, нагласио је, да с обзиром на политичке односе унутар земље, Предсједништво БиХ ради коректно, додајући да нема застоја у ономе што се односи на уставне надлежности.

Комшић каже да је „члан Предсједништва БиХ Милорад Додик више у Бањалуци него у Сарајеву“, износећи мишљење да би „требао више времена проводити у главном граду БиХ“.

Предсједавајући Предсједништва БиХ није желио коментирати изјаве носиоца листе „Самоопредјељење“ Сулејмана Угљанина који је поручио да ће, уколико они добију подршку на изборима за Бошњачко национално вијеће (БНВ), „Бошњаци добити статус конститутивног народа у Србији, а Санџак аутономију“.

Казао је да су у питању изјаве држављанина Србије због чега не жели да се мијеша у ствари других држава, напомињући да ни БиХ не жели да се сусједи мјешају у њене унутрашње ствари.

Назвао је „лицемјерним нападе појединих представника политичких партија на предсједника СДА Бакира Изетбеговића везано за подношење ревизије тужбе БиХ против Србије“, наводећи да је „Изетбеговић тада имао подршку свих који га данас нападају“.

(Фена)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар