Главно РС и матица

Кону Ђоковићу: Не противи се обавезној вакцинацији – имаш огроман утицај

АМЕЛИ МОРЕЗМО: НЕ ОДРЖАВАТИ ТУРНИРЕ ДОК СЕ ТЕНИСЕРИ НЕ ВАКЦИНИШУ
  • Новак ЂОКОВИЋ: Нисам лично за вакцине и не бих волео да ме неко обавезује и приморава да се вакцинишем да бих путовао. У неизвесности сам значи да ли ће то бити правило или закон и шта ће онда бити. Морам да одлучим да ли ћу да се подвргнем или не. Имам свој став и размишљање и стојим при њему, да ли ће се то променити не знам, али то директно утиче на мој посао и тенис

НОВАК Ђоковић  је рекао да је лично против обавезне вакцинације.

Тиме се истовремено супротставио и онима који намећу да се свима који не буду вакцинисани забрани да путују по свијету.

За вријеме укључења уживо на свом Фејсбук профилу, гдје је главна тема био корона вирус, а гдје су уз Новака били и остали српски тенисери, као и бивши фудбалер Марко Пантелић, аутомобилиста Душан Борковић и одбојкаш Александар Атанасијевић, Ђоковић је открио да је чуо да се већ говори о обавезној вакцинацији тенисера прије наставка сезоне, али и истакао да је лично против тога.

Ево ја сам први у неизвесности због путовања. Нисам лично за вакцине и не бих волео да ме неко обавезује и приморава да се вакцинишем да бих путовао. Ја први. У неизвесности сам значи да ли ће то бити правило или закон шта ће онда бити. Морам да одлучим да ли ћу да се подвргнем или не. Имам свој став и размишљање и стојим при њему, да ли ће се то променити не знам, али то директно утиче на мој посао и тенис. На чињеницу да ли ћу да путујем или нећу“, рекао је Новак.

Амели Морезмо, бивша 1. тенисерка свијета, која је била и тренер Ендија Мареја, изјавила је да тенис не смије да се настави док играчи не буду вакцинисани.

Огласио се и београдски епидемиолог Предраг Кон, члан стручног тима Владе Србије у борби против вируса корона:

Као један од највернијих Ђоковићевих навијача, волео бих да сам имао прилике да му приближим значај и огроман допринос имунизација за здравље становништва. Сада је касно, створио је погрешна уверења и ту више нема помоћи. Мајсторе, желим ти све најбоље. Покушај убудуће да избегаваш директне одговоре на питање у вези са вакцинацијом, јер имаш огроман утицај“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар