Главно Странке

Кошарац: Босић ће остати упамћен као творац пропалог и губитничког политичког пројекта

ПОЗВАО ГА ДА ПРЕСТАНЕ СА БЕСМИСЛИЦАМА ПРОТИВ РУКОВОДСТВА И ИНСТИТУЦИЈА РС
  • Нагласио да ће грађани Републике Српске запамтити Младена Босића као „најбољег адвоката Шефика Џаферовића, као некога ко је омогућио СДА да успостави потпуну контролу над безбједносним и обавјештајним сектором и као политичара који је предложио да Срби до Београда иду ауто-путем кроз Федерацију БиХ“
  • „Од такве политике, која је нанијела значајну политичку и економску штету Републици Српској, побјегли су и још бјеже бројни истакнути званичници СДС-а који нису могли да поднесу да се политички ставови Срба кроје у централи СДА и кабинету Бакира Изетбеговића“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац рекао је да бивши предсједник СДС-а Младен Босић треба да престане да „контаминира јавност својим бесмислицама и неистинама на рачун руководства и институција Републике Српске“.

„Младен Босић ће остати упамћен као творац пропалог и губитничког политичког пројекта, који је у протекле четири године озбиљно угрозио позиције представника Републике Српске у заједничким институцијама. Од такве политике, која је нанијела значајну политичку и економску штету Републици Српској, побјегли су и још бјеже бројни истакнути званичници СДС-а који нису могли да поднесу да се политички ставови Срба кроје у централи СДА и кабинету Бакира Изетбеговића“, рекао је Кошарац у изјави за Срну коментаришући јучерашњи Босићев иступ у јавности.

Према ријечима Кошарца, нико у БиХ и цијелом региону више не подржава фундаменталистичку и ратнопризивајућу политику Бакира Изетбеговића осим, како каже, Младена Босића и његова два или три посланика у Представничком дому.

„Босићевим изјавама не треба придавати превише значаја јер он у Сарајеву не представља више никога осим самог себе. Ријеч је о ситном салонском сплеткарошу који иза себе неће оставити ништа осим губитничке политике и пораза на свим изборима на којима је предводио СДС“, поручио је Кошарац.

Он је истакао да ће грађани Републике Српске запамтити Босића као „најбољег адвоката Шефика Џаферовића, као некога ко је омогућио СДА да успостави потпуну контролу над безбједносним и обавјештајним сектором и као политичара који је предложио да Срби до Београда иду ауто-путем кроз Федерацију БиХ“.

„Увјерен сам да Срби више никада неће бирати политичаре попут Босића који су, умјесто интереса грађана Републике Српске у Сарајеву, представљали интересе сарајевске унитаристичке политике у Републици Српској“, нагласио је Кошарац.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар