Главно Федерација/БиХ

Кошарац: Двојац из Предсједништва БиХ и даље покушава да отме надлежности Српској

БЕЋИРОВИЋУ И КОМШИЋУ ПОРУЧИО ДА СУ СЕ УХВАТИЛИ „ЋОРАВОГ ПОСЛА“ ЈЕР ЕНЕРГЕТИКА ПРИПАДА ЕНТИТЕТИМА
  • Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ Сташа КОШАРАЦ посавјетовао Бећировићу и Комшићу да енергију, уколико код њих уопште може бити позитивна,  усмјере према ФБиХ и начинима како да донесе позитивне законске прописе и ухвати корак са Републиком Српском

ЗАМЈЕНИК предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац рекао је за РТРС да српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић на адекватан, уставан начин штити интересе Републике Српске и покретањем процедуре виталног ентитетског интереса спречава покушаје отимања надлежности Српској.

– Видљиво је да и даље постоји политичка структура у Предсједништву БиХ која покушава на сваки могући начине да дио надлежности које припадају Републици Српској пребаци на ниво БиХ – рекао је Кошарац у Москви, поручујући да било какав пренос надлежности не долази у обзир.

Он је рекао да је усвајање закључака без сагласности српског члана Предсједништва „ћорав посао“ бошњачког и хрватског члана Дениса Бећировића и Жељка Комшића, с обзиром да је Устав БиХ јасно прецизирао да је енергетика у надлежности ентитета.

– У том контексту, мислим да помало постају фрустрирани чињеницом да Република Српска обезбјеђује евидентне резултате у области енергетике, а да су озбиљни застоји у Федерацији БиХ. Ако погледамо из аспекта регулаторног оквира доношења закона, који су усклађени са европском легислативом, видимо да Република Српска испуњава услове у складу са европским стандардима док, с друге стране, Федерација стоји – рекао је Кошарац.

Кошарац је истакао да би Бећировић и Комшић енергију, уколико она, како каже, уопште може бити позитивна, требало да усмјере према ФБиХ и начинима како да донесу позитивне законске прописе и ухвате корак са Републиком Српском.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар