Главно Федерација/БиХ

Кошарац: Хелез износи непровјерене ствари и за то треба да одговара

„БОРЈАНА КРИШТО МЕ ОБАВИЈЕСТИЛА ДА ЋЕ ПО ДОБИЈАЊУ ИНФОРМАЦИЈА САЗВАТИ САСТАНАК“
  • Министар Сташа КОШАРАЦ: „Није први пут од Хелеза да износи непровјерене обавјештајне информације у БиХ и ван БиХ. Зато треба да одговара. Затражио сам информације од ОБА и од тога нећу одустати“

Извор: РТРС

МИНИСТАР одбране у Савјету министара Зуак Хелез износи непровјерене обавјештајне информације и за то треба да одговара, рекао је министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац.

Истакао је да у Српској нема војних кампова.

– Али, није први пут од Хелеза да износи непровјерене обавјештајне информације у БиХ и ван БиХ. Зато треба да одговара. Затражио сам информације од ОБА и од тога нећу одустати. Такав наратив је донесен од амбасадора Велике Британије и САД-а у БиХ. Политика Републике Српске су мир и стабилност, договор три конститутивна народа и примјена слова Дејтонског споразума – нагласио је Кошарац.

Истакао је да је добио информацију да припремају садржајну информацију и да су нетачни наводи Хелеза.

– То није први пут. Овдје је циљ преузети наратив дијела међународне заједнице, а то је против Српске. Од предсједавајуће Савјета министара Борјане Кришто сам обавијештен да ћемо по добијању званичних информација сазвати састанак – истакао је Кошарац на конференцији за новинаре.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар