Главно РС и матица

Кошарац: Куртијеве снаге су за БиХ терористи, Српска никада неће дозволити да БиХ призна Косово

У БЕОГРАДУ РАЗГОВАРАО СА АМБАСАДОРОМ БиХ А. ВРАЊЕШОМ И ШЕФОМ ПРЕДСТАВНИШТВА РС М. ЦИЦОВИЋЕМ
  • Замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ Сташа КОШАРАЦ: Информисао сам амбасадора Врањеша о застоју важних инфраструктурних пројеката, попут источне гасне интерконекције, због политичких блокада из ФБиХ. Заједничка је оцјена да је од великог значаја чињеница да ће Србија бити домаћин Експо 2027, те да ће то бити одлична прилика за промоцију привреде Српске и ФБиХ
  • Са Млађеном Цицовићем разговарао о протеклим активностима посвећеним српском идентитету, националном јединству и промоцији српског језика, писма, историје и традиције, па потом рекао: Представништво Српске у Београду активно ради на промоцији вриједности РС и њених демократских капацитета, те има велику и препознатљиву улогу у додатном повезивању и јачању братских веза са Србијом

ЗАМЈЕНИК предсједавајуће Савјета министара и члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да БиХ неће признати независност Косова, јер Република Српска никада неће дати сагласност на то.

Кошарац је данас боравио у радној посјети Београду, гдје се састао са амбасадором БиХ у Србији Александром Врањешом.

– Када су у питању посљедња дешавања у Бањској, апсолутно је неприхватљиво да поједине политичке структуре из ФБиХ покушавају да окарактеришу српски народ као терористички. То није званичан став БиХ, већ тотално зла, подла и тенденциозна намјера појединаца из ФБиХ. За БиХ су Куртијеве снаге терористи, јер БиХ формално правно није и неће признати независност Косова! У складу са Резолуцијом 1244, признајемо искључиво званичне снаге Републике Србије – истакао је Кошарац на свом Инстаграму након састанка.

Он је нагласио да је Србија пријатељска земља, са којом нас вежу братске везе.

– Нажалост, у ФБиХ и даље станују предрасуде, иако је политика Србије безброј пута показала сензибилитет и једнако помогла и Српској и ФБиХ – истакао је Кошарац.

На састанку са амбасадором Врањешом разговарано је и о шансама за привреднике у оквиру Отвореног Балкана, унапређењу економске сарадње са Србијом, која је најзначајнији спољнотрговински партнер БиХ у оквиру ЦЕФТА-е.

– Информисао сам амбасадора Врањеша о застоју важних инфраструктурних пројеката, попут источне гасне интерконекције, због политичких блокада из ФБиХ – додао је Кошарац.

Заједничка оцјена је да је од великог значаја чињеница да ће Србија бити домаћин Експо 2027, те да ће то бити одлична прилика за промоцију привреде Српске и ФБиХ.

Кошарац је данас такође посјетио и Представништво Републике Српске у Београду, гдје је са шефом Представништва Млађеном Цицовићем разговарао о протеклим активностима посвећеним српском идентитету, националном јединству и промоцији српског језика, писма, историје и традиције.

– Представништво Српске у Београду активно ради на промоцији вриједности Републике Српске и њених демократских капацитета, те има велику и препознатљиву улогу у додатном повезивању и јачању братских веза са Србијом – поручио је, између осталог, Кошарац.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар