Главно Федерација/БиХ

Кошарац: Српска неће одустати од закона о одласку страних судија из Уставног суда БиХ

„НА ПРВОПЈ СЈЕДНИЦИ САВЈЕТА МИНИСТАРА ЋУ ПИТАТИ ДОКЛЕ ЈЕ СТИГЛА РАДНА ГРУПА ЗА ТАЈ ЗАКОН“
  • Сташа КОШАРАЦ: Чули смо различиту врсту политичких небулоза из СДА којима се оправдава останак странаца у Уставном суду. То је модел који одговара СДА. Али, у којој земљи у Европи сједе странци и одлучују?

РЕПУБЛИКА Српска не одустаје од става да је приоритетно питање усвајање закона о Уставном суду БиХ и закона о престанку важења мандата страним судијама, изјавио је министар спољне трговине и економских односа у Савјету минстара Сташа Кошарац.

Кошарац је додао да ће на сутрашњој сједници Савјета министара тражити одговор докле је на том питању дошла Радна група и шта је са приједлогом који су им доставили министри из СНСД.

– Чули смо различиту врсту политичких небулоза из СДА којима се оправдава останак странаца у Уставном суду. У којој земљи у Европи сједе странци и одлучују? – упитао је Кошарац.

Према његовим ријечима, „то је модел који одговара СДА и да се покушава и даље промовисати модел да два бошњачка члана Уставног суда из СДА и три странца у правилу могу доносити одлуке“.

– Српска увијек нуди рјешења и цијенимо да се око приједлога који доставља Република Српска требају окупити и колеге из ФБиХ и дати свој став. Закон о Уставном суду БиХ и закон о престанку важења мандата страним судијама треба да буде питање из 14 кључних приоритета Европске делегације. И даље изгледа постоје структуре које не желе да се о томе прича – нагласио је Кошарац.

Он је навео да су приједлог СДС-а подржали делегати СНСД-а и да он кореспондира са приједлогом СНСД-а.

– Сутра ћу на сједници Савјета миистара тражити информацију о томе докле је дошла Радна група из домена правосуђа о томе у ком домену су третирали закон о Уставном суду и закон о престанку мандата страним судијама који је доставио СНСД – рекао је Кошарац.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар