Главно Федерација/БиХ

Кошарац: Успјеси Српске трн су у оку сарајевске чаршије и неких западних земаља

„ДОСТА ЈЕ САРАЈЕВСКЕ ЖВАКЕ! ЛАЖНА ЈЕ И ПРЕЖВАКАНА – НЕЋЕ ПРОЋИ ЈЕР ЈЕ ДОСАДИЛА И БОГУ И НАРОДУ“
  • „Наравно да је њихова мета Додик лично, а једини његов „гријех“ јесте што на уставан начин и легитимно штити Српску и њене интересе. То му никако не могу опростити!“
  • „Руководство Српске имало је важне посјете и разговоре са представницима Мађарске, Русије, Турске, Кине, Азербејџана и других земаља, које су спремне да сарађују и инвестирају у Српску. Њихова помоћ није политички условљена, као што је то случај са ЕУ. То смета западњацима и политичком Сарајеву. Знају странци, а зна и чаршија, да је политика Милорада Додика непремостива препрека за њихов главни циљ – да отму имовину и да развласте Републику Српску, умање њен уставни капацитет у болесној и настраној жељи за унитаризацијом“

Извор: РТРС

УСПЈЕХ Републике Српске трн је у оку сарајевске чаршије и појединих западних земаља, који упорно покушавају да угрозе њен положај и уставну позицију, као и да политички неутрализују Милорада Додика, изјавио је замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ и министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац.

– Наравно да је њихова мета Додик лично, а једини његов „гријех“ јесте што на уставан начин и легитимно штити Српску и њене интересе. То му никако не могу опростити! – поручио је Кошарац.

Кошарац  је нагласио да „Република Српска опстаје и наставља даље“.

– На међународном плану препозната као релевантан партнер, равноправан саговорник и добро мјесто за инвестиције, захваљујући озбиљној и одговорној политици њеног руководства на челу са предсједником Милорадом Додиком. Љубав према Српској, патриотизам, огроман труд, залагање и посвећеност предсједника Додика, српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и институција Српске резултирали су тиме да данас имамо све више међународних партнера и пријатеља који разумију унутрашње прилике у БиХ и желе сарадњу са Српском – истакао је Кошарац.

Он је подсјетио да је у протеклом периоду руководство Српске имало важне посјете и разговоре са представницима Мађарске, Русије, Турске, Кине, Азербејџана и других земаља, које су спремне да сарађују и инвестирају у Српску.

– Њихова помоћ није политички условљена, као што је то случај са ЕУ. То смета западњацима и политичком Сарајеву. Знају странци, а зна и чаршија, да је политика Милорада Додика непремостива препрека за њихов главни циљ – да отму имовину и да развласте Републику Српску, умање њен уставни капацитет у болесној и настраној жељи за унитаризацијом – рекао је Кошарац.

Кошарац је навео да „онда слиједе хорски напади на Додика свим расположивим средствима – хистерија, лажи, лажне оптужнице, пријетње, санкције и слично“.

– Да поновим – доста је те сарајевске жваке! Лажна је, прежвакана, истрошена и бескорисна. Досадила је и Богу и народу! Не пролази вам и никада неће проћи. Грађани Српске стоје уз Милорада Додика и Републику Српску. Како то до сада нисте схватили?! – поручио је Кошарац.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар