Главно Федерација/БиХ

Кошарац „звиздићима“: Престаните са провокацијама и заједничким дјеловањем са Марфијем и Шмитом

„ПУСТИ СУ СНОВИ БОШЊАЧКИХ ПОЛИТИЧАРА О ИМОВИНИ БиХ – ОНА ПРИПАДА СРПСКОЈ И ФЕДЕРАЦИЈИ БиХ“
  • Ко о чему /замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Денис/ Звиздић о хитном распоређивању војних трупа ЕУФОР-а и НАТО-а на подручју Брчког. Мало му је била таква небулоза у првом кварталу, па је пред крај године одлучио да понови исту глупост
  • Ваша визија колонијалне земље у којој странци и нелегитимни узурпатори одлучују и намећу законе, те у којој призивате страни фактор на војно дјеловање, а ви свему томе аплаудирате, доказује само једно, предсједник Српске Милорад Додик има апсолутно право када каже да је таква БиХ немогућа држава. БиХ је празна љуштура, како вам то није јасно?! Сва снага је у Српској и ФБиХ

ПРИЗИВАЊЕ међународног интервенционизма сигуран је пут у додатно урушавање ионако упитног суверенитета БиХ, оцијенио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

– Ко о чему /замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Денис/ Звиздић о хитном распоређивању војних трупа ЕУФОР-а и НАТО-а на подручју Брчког. Мало му је била таква небулоза у првом кварталу, па је пред крај године одлучио да понови исту глупост –  написао је Кошарац на „Инстаграму“.

Он је упитао шта је Звиздићев циљ, да ли провоцирање и застрашивање Срба и Републике Српске, уношење немира међу становништво дистрикта?

Према његовим ријечима, овакве изјаве којекаквих „звиздића“ су чврсти кораци ка нестанку БиХ.

– Ако им је то циљ, нећемо им сметати. Република Српска зна свој пут. Призивање страног фактора на војну интервенцију у БиХ доказ је немоћи и неаутентичне и поданичке политике. Такав политички дилетантизам је контрапродуктиван у сваком смислу – истакао је Кошарац.

Како он додаје, Српска има своју територију, свој народ, утврђену ентитетску границу, преко које ниједна војна или полицијска формација не може проћи без сагласности институција Републике Српске.

– Зашто дежурни критичари из међународне заједнице не реагују и не осуде Звиздићеву хушкачку реторику? Реторичко питање. Јасно нам је да су осуде тих лицемера резервисане само за Српску – истакао је Кошарац.

Кошарац је подсјетио да Република Српска води политику мира и стабилности, заговара унутрашњи договор два ентитета и три конститутивна народа у дејтонској и уставној БиХ, што је једини могући модел.

– Ваша визија колонијалне земље у којој странци и нелегитимни узурпатори одлучују и намећу законе, те у којој призивате страни фактор на војно дјеловање, а ви свему томе аплаудирате, доказује само једно, предсједник Српске Милорад Додик има апсолутно право када каже да је таква БиХ немогућа држава – навео је Кошарац.

Пусти су снови бошњачких политичара да БиХ има имовину, рекао је Кошарац, имовина припада ентитетима, тако је у Уставу и око тога нема преговора.

– Престаните са провокацијама и заједничким дјеловањем са америчким амбасадором Мајклом/ Марфијем и /Кристијаном/ Шмитом. БиХ је празна љуштура, како вам то није јасно?! Сва снага је у Српској и ФБиХ – закључио је Кошарац.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар