Главно Федерација/БиХ

Ковачевић: БиХ дестабилизују они који тврде да ће својим трупама стабилизовати БиХ

„СРПСКИ НАРОД УВИЈЕК СА ВЕЛИКОМ ЗЕБЊОМ ГЛЕДА НА ДОЛАЗАК ЊЕМАЧКИХ ВОЈНИКА“
  • „Посљедње најаве НАТО дефинитивно су нови политички притисак на Републику Српску, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Српске Жељку Цвијановић. Додик и Цвијановић не пристају да буду било чије марионете, не пристају да буду под било чијим утицајем, него воде искључиво политику у интересу Републике Српске, њених грађана и српског народа”

САВЈЕТНИК српског члана Предсједништва БиХ, Радован Ковачевић, рекао је да не постоји никаква спољна безбједносна пријетња по БиХ и да су они који без икаквог разлога шаљу или најављују слање нових трупа једино што је безбједно дестабилизирајуће у БиХ.

Коментаришући долазак њемачких војника у БиХ, Ковачевић је рекао да је јасно да српски народ увијек са великом дозом зебње гледа на било какво присуство њемачких војника.

“Исто тако је јасно да на основу Дејтонског споразума, на основу резолуције Савјета безбједности УН, у мисији Алтеа немамо утицај на то како ће земље ЕУ да рапоређују своје присуство и број војника у БиХ”, рекао је Ковачевић за Радио Републике Српске.

Према његовим ријечима, ово је нешто што није добра и позитивна порука, него искључиво безбједносно дестабилизирајућа и узнемирујућа порука за све грађане у БиХ.

Он је навео да су посљедње најаве НАТО-а дефинитивно нови политички притисак на Републику Српску, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Српске Жељку Цвијановић.

“Милорад Додик и Жељка Цвијановић не пристају да буду било чије марионете, не пристају да буду под било чијим утицајем, него воде искључиво политику у интересу Републике Српске, њених грађана и српског народа”, рекао је Ковачевић.

Истакао је да су потпуно неозбиљне приче о руском утицају, јер су и Додику сам предсједник Русије Владимир Путин јасно рекли да Русија подржава дејтонску БиХ, у складу са уставом, са три равноправна конститутивна народа и два равноправна ентитета.

“То је нешто што треба да поштују сви, укључујући НАТО и све њене земље чланице. Ово је једини начин да осигурамо стабилну и безбједну будућност БиХ”, наглашава Ковачевић.

Он наводи да је безбједносно стање у БиХ задовољавајуће, осим када предсједник СДА Бакир Изетбеговић звецка оружјем.

“Искрено рачунамо да је то у сврху потпуно пољуљане позиције СДА унутар Федерације БиХ и да дефинитивно не постоји никаква вањска безбједносна пријетња по БиХ и да једино што је безбједно дестабилизирајуће у БиХ, јесу они који без икаквог разлога шаљу било какве нове трупе или најављују слање истих”, каже Ковачевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар