Главно Странке

Ковачевић: Чанак је политички банкрот, па отворено лобира и дјелује у корист страних сила

ПОРТПАРОЛ СНСД ГА НАЗВАО И ПРОПАЛИМ ПОЛИТИЧАРЕМ И СРБОФОБОМ

ПОРТПАРОЛ СНСД-а Радован Ковачевић оцијенио је да је Ненад Чанак професионални србофоб и пропали политичар, који је своју каријеру градио на екстремном аутономаштву у Војводини.

„Одбацили су га сви, па чак и они са којима је дијелио такве ставове, јер се током његовог дјеловања на разним нивоима власти у којој је учествовао, показало да код њега постоји искључиво лични интерес, док је резултат његове бриге о Војводини чињеница да јој је нанио само штету, а никако и никада било какву корист. У Војводини је давно разоткривено његово нечасно дјеловање“, истакао је Ковачевић.

Коментаришући Чанкову изјаву да се руски шеф дипломатије Сергеј Лавров састао са предсједником Српске Милорадом Додиком јер је „Српска за Русију фитиљ, којим може запалити балканско буре барута“, Ковачевић је рекао да се „Чанак под притиском политичког банкрота, који је био неизбјежан, окренуо отвореном лобирању и дјеловању у корист страних сила, па се тако на његовом удару нашла и Република Српска и Милорад Додик као њен предсједник“.

„Управо то је разлог зашто Чанку смета сусрет предсједника Додика са министром иностраних послова Русије.

Ријеч је о сасвим уобичајеном државничком и пријатељском разговору о унапређењу односа Републике Српске и Русије, а не никакве завјере, планови и приче о било каквој дестабилизацији било чега, како то крајње злонамјерно покушава да инсинуира сарајевска пропаганда и Ненад Чанак, који очито синхронизовано дјелују на остваривању њихових заједничких циљева“, закључио је Ковачевић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар