Главно Странке

Ковачевић: Да ли је спин тврдња Мије Крешића да је у БиХ већ ушло више од 10.000 миграната?

БИВШИ САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ ТВРДИ ДА ВЛАСТ РС ПРЕВУЕЛИЧАВА ПРОБЛЕМ МИГРАНАТА

ПОРТПАРОЛ СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да ће власт у Републици Српској исправити грешке СзП-а, чији представници у Сарајеву нису били способни да ураде свој посао и заштите границе БиХ од уласка илегалних миграната.

„Република Српске ће да заштити своју територију и све њене грађане“, поручио је Ковачевић.

Реагујући на саопштење Савеза за побједу, у којем тврде да власт у Српској преувеличава и спинује проблем миграната, Ковачевић је упитао да ли је спин тврдња замјеника министра безбједности БиХ Мије Крешића да је у БиХ до сада ушло више од 10.000 миграната.

„Да ли је спин то што је замјеник Драгана Мектића рекао да је прилив миграната остао идентичан од почетка мигрантске кризе у БиХ, а да је излазак миграната из БиХ скоро у потпуности заустваљен“, рекао је Ковачевић.

Он подсјећа на Крешићеву изјаву да институције БиХ немају надзор над више од 7.000 миграната који се тренутно налазе у БиХ.

„Морам да кажем да ме је лично срамота што на данашњи дан учествујем у било каквим српским размирицама и препуцавањима, али то овај пут мора ићи на душу оних који су на данашњи дан упутили једно овакво срамно саопштење“, поручио је Ковачевић.

Савез за побједу саопштио је да власт у Републици Српској преувеличава проблем миграната, те да треба почети да говори о стварном проблему Републике Српске, а то је емиграција становништва.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар