Главно Странке

Ковачевић: Додик је у Хагу негирао умијешаност Караџића у руковођење злочинима у БиХ

ПОРТПАРОЛ СНСД ПОВОДОМ ОДБИЈАЊА СДС ДА ПОДРЖИ ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • Указао да у Уставу Српске јасно пише да „Републику представља и њено државно јединство изражава предсједник Републике“. И нагласио да је зато потпуно јасно да је напад на предсједника, поготову у овом случају у којем је против њега подигнута срамна оптужница због тога што је урадио нешто што је његова уставна обавеза, дефинитивно напад на Републику Српску и на све њене грађане
  • Радован КОВАЧЕВИЋ: Додик је у Хагу као свједок Караџићеве одбране навео и да је Алија Изетбеговић водио политику опасних намјера и направио темељ за сукоб на простору БиХ

Извор: РТРС

„ПИТАЈУ Додика из СДС-а гдје је он био за Караџића?! Он је био тамо гдје је требало. Без обзира на цијену и на ризике. А гдје сте ви господо били?! – написао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић на друштвеној мрежи Икс.

На баналне и патетичне поруке из СДС да Додик није Српска и да га зато неће подржати, Ковачевић подсјећа да је Додик вољом народа и грађана Републике Српске изабран за предсједника Републике.

Он је указао да у Уставу Српске јасно пише да „Републику представља и њено државно јединство изражава предсједник Републике“.

Ковачевић је истакао да је, у том смислу, потпуно јасно да је напад на предсједника, поготову у овом случају у којем је против њега подигнута срамна оптужница због тога што је урадио нешто што је његова уставна обавеза, дефинитивно напад на Републику Српску и на све њене грађане.

Ковачевић је подијелио и кратки видео-снимак Додиковог свједочења у Хашком трибуналу као свједока одбране Радована Караџића.

У видео-снимку се јасно чује да Додик, на Караџићево питање је ли СДС руководила злочинима, одговара да СДС није руководила злочинима и да је СДС била владајућа политичка партија.

Додик је том приликом навео и да је Алија Изетбеговић водио политику опасних намјера и направио темељ за сукоб на простору БиХ, те додао да је СДА била формирана као прва национална и националистичка странка која је својим дјеловањем упорно покушавала да наруши пажљиво избалансирану ситуацију у БиХ.

У наставку свједочења Додик је негирао умијешаност Радована Караџића у руковођење злочинима у БиХ.

– Под пуном одговорношћу овдје, под заклетвом, могу да кажем да на свим састанцима и сусретима са Караџићем, а њих је најчешће било на скупштинским засједањима у току рата, никада нисам чуо захтјев или тражење од било кога да почини било какав злочин – нагласио је Додик у свједочењу у одбрани Караџића.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар