Главно Странке

Ковачевић: Наметања странаца воде БиХ у распад и нестанак

„СРПСКА ЈЕ ЗА ДОГОВОРЕНЕ ИЗМЈЕНЕ ИЗБОРНОГ ЗАКОНА И РЕФОРМУ УСТАВНОГ СУДА БиХ, А ВИ – БИРАЈТЕ!“
  • „Подршка домаћих актера, најчешће представника Бошњака, странцима да намећу рјешења и тако директно крше Устав и руше уставни поредак у БиХ, најдиректнији је доказ да Бошњаци желе БиХ само по својој вољи и само за себе“

СAМО договор унутрашњих фактора може обезбиједити опстанак и будућност БиХ, док је наметање странаца сасвим извјесно води у распад и нестанак, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Он је навео да договор кључних унутрашњих фактора, представника три народа и два ентитета са свим њиховим грађанима, показује да, без обзира на озбиљне проблеме и неслагања, ипак постоји макар минимална воља за заједнички живот у БиХ.

– С друге стране, подршка домаћих актера, најчешће представника Бошњака, странцима да намећу рјешења и тако директно крше Устав и руше уставни поредак у БиХ, најдиректнији је доказ да Бошњаци желе БиХ само по својој вољи и само за себе – истакао је Ковачевић, који је и делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он је указао да је таква БиХ, у којој се умјесто представника њених народа питају странци, не само да нема европску будућност, него нема будућност уопште.

– Зато је значај састанка у Лакташима огроман, јер су на њему кључни унутрашњи политички фактори у БиХ показали да имају капацитет за договор и рјешавање кључних проблема – написао је Ковачевић на друштвеној мрежи Икс.

Он је истакао да имплементација тог договора у наредном периоду, у сваком аспекту, од Изборног закона до реформе Уставног суда и других питања из ЕУ агенде, биће и кључни тест за опстанак БиХ.

– Република Српска је за. Ви бирајте – поручио је Ковачевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар