Главно Странке

Ковачевић: Почињу припреме закона којим ће бити избачени странци из Уставног суда БиХ

„ЦРНАДАК И БОРЕНОВИЋ ГОВОРЕ О ИЗДАЈИ ЈЕР ЈЕ ТО ОНО У ЧЕМУ СУ – ДОКАЗАНИ“
  • Нагласио: „Неће бити формирани никакви нови судови. Нико из СНСД и представника власти Српске нa то неће пристати. То што опозиција говори да ће бити основани нови судови – то могу да забораве“

Извор: РТРС

ДЕЛЕГАТ у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је за РТРС да СНСД ради искључиво у интересу грађана Републике Српске, те додао да ће Српска сачувати своју уставну позицију.

Коментаришући изјаве предсједника ПДП Бранислава Бореновића и посланика те странке Игора Црнатка да су јуче на сједници Представничког дома прекршене одлуке Народне скупштине Републике Српске у вези са Уставним судом БиХ, Ковачевић је истакао да ПДП није ни гласао за Закључке НСРС.

– СНСД наставља да штити интересе Српске. Оно што је сада битно и на шта су се обавезале све политичке странке које чине Савјет министара јесте да се формира радна група и да се почиње са припремама закона о Уставном суду БиХ којим ће бити избачени стрранци из Уставног суда БиХ. Ми на томе инсистирамо – објаснио је Ковачевић.

Ковачевић је нагласио да неће бити формирани никакви нови судови.

– Нико из СНСД и представника власти Српске нa то неће пристати. То што опозиција говори да ће бити основани нови судови, на то могу да забораве – изјавио је Ковачевић.

Нагласио је да је разумљиво када Црнадак и Бореновиће говоре о издаји, јер они говоре о ономе у чему су доказани.

– Они никако да кажу шта би они радили и како би штитили интересе Српске – навео је Ковачевић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар