Главно Федерација/БиХ

Ковачевић: Политички процес против Додика завршиће се поразом оних који су га покренули

„ЗАМИСЛИТЕ ДА У ЊЕМАЧКОЈ ПРОГОНЕ ЊЕНОГ КАНЦЕЛАРА ЈЕР НЕ ПОШТУЈЕ ОДЛУКЕ СТРАНЦА КОЈИ ЈЕ НИКО И НИШТА“
  • Радован КОВАЧЕВИЋ: Додик смета представницима међународне заједнице и политичког Сарајева још од дана када је постао предсједник Владе Српске. Они све вријеме сматрају да ће, када сруше Додика, срушити Републику Српску

ДЕЛЕГАТ Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је за РТРС да се против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића води политички, а не правни процес, који ће се завршити поразом оних који су га покренули.

– Од почетка овога што покушавају да назову процесом, потврђује се само једно – да је у питању политички, а не правни процес. Ради се о класичном политичком прогону предсједника Републике Српске због тога што је предсједник, то је јасно и то је потврђено јавно објављеном оптужницом – рекао је Ковачевић.

Он је нагласио да је евидентно да Додик смета представницима међународне заједнице и политичког Сарајева још од првог дана када је постао предсједник Владе Републике Српске и да они, како каже, све вријеме сматрају да ће, када сруше Додика, срушити Републику Српску.

Ковачевић је додао да то још једном показује да њихова мета није Додик, већ Република Српска.

– На разне начине покушали су да оптуже Додика – због иконе, куповине приватне некретнине, набавке одређених материјала и куповине зграде Владе. Стално су тврдили да је Додик некакв криминалац, међутим, никада нису успјели да покрену било какав процес против њега. На крају су морали да иду дотле да доведу странца у БиХ који није изабран на начин предвиђен Дејтонским споразумом и који не испуњава ниједан услов да би био било шта у БиХ, осим гост. И онда су рекли „ОК, ти ћеш сада да будеш некакав високи представник, иако то не можеш да будеш“. Потом су ишли дотле да је он измијенио закон на начин да ће свако ко не поштује његове одлуке, ићи у затвор – навео је Ковачевић.

Он је истакао да сада покушавају да суде предсједнику Републике, легитимно изабраном на слободним демократским изборима, због тога што не поштује одлуке човјека који је нико и ништа у БиХ.

– Замислимо да се тако нешто деси у било којој земљи свијета, на примјер да у САД терете предсједника због тога што не поштује одлуке странца којег нико није изабрао и именовао, који је нико и ништа. Замислите да се то деси у Њемачкој, да оптуже канцелара за непоштовање одлука човјека који је нико и ништа – нагласио је Ковачевић.

Очито је, каже Ковачевић, да је то могуће само у БиХ и да је њихов основни циљ да сруше и понизе Републику Српску и наставе са угњетавањем српског народа у БиХ.

– Међутим, политички процес ће да се заврши поразом оних који су тај процес покренули и побједа ће поново бити на страни Републике Српске и српског народа – поручио је Ковачевић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар