Главно Федерација/БиХ

Ковачевић: Радује ме што ми Срби имамо Милоша Лукића с којим можемо пред Милоша

“ОПТУЖНИЦА ЈЕ ИЗВАН ПРАВНОГ И УСТАВНОГ ПОРЕТКА БиХ И ЗАСНОВАНА НА НАМЕТАЊУ СТРАНЦА”
  • “Лукић је први радни дан у Службеном гласнику урадио свој посао поштујући институције и законе, знајући да ће овдје да га малтертирају, али су му закони и институције Републике Српске изнад свега, па и његовог личног комодитета”

ДЕЛЕГАТ у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да је вршилац дужности директора “Службеног гласника Републике Српске” Милош Лукић радио свој посао поштујући институције и законе Републике Српске и да је судски процес против њега апсурдан.

– Лукић је први радни дан у Службеном гласнику урадио свој посао поштујући институције и законе, знајући да ће овдје да га малтертирају, али су му закони и институције Републике Српске изнад свега, па и његовог личног комодитета. Зато ми је драго да ми Срби као народ данас имамо Милоша с којим можемо пред Милоша – истакао је Ковачевић.

Он је навео да је данас пред Судом БиХ прочитана оптужница против момка који никада није прекршио закон и није починио никакав прекршај.

Ковачевић је истакао да је оптужница изван правног система БиХ и уставног поретка, заснована на наметању једног странца – Кристијана Шмита.

– Када је видио да постоје они који не прихватају, на првом мјесту /предсједник Републике Српске Милорад/ Додик и Лукић, да се на такав начин газе наша уставна права, аутономија и капацитет, онда је рекао „ко не поштује моје одлуке и не прихвата ме, њему ће да се суди и њега ћемо да прогањамо“ – рекао је Ковачевић.

Он је истакао да је поступак против Додика и Лукића циркус, апсурд и понижавање БиХ, иако иза свега стоји намјера понижавања Републике Српске.

Ковачевић је подсјетио да у Уставу БиХ пише да једино Парламентарна скупштина може да доноси законе.

– На основу којег закона који је усвојила Парламентарна скупштина је овдје неко данас водио било какав судски процес? Шта је то? Сви који пристају на то и сматарју да је то нормално, пристају на понижавање БиХ. Ако је вама стало да се БиХ понижава, ви наставите. Ми из Републике Српске ћемо знати како да заштитимо Српску и њена права – рекао је Ковачевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар