Главно Федерација/БиХ

Крадљивци аутомобила убили два полицајца у Сарајеву – почела провјера алибија ухапшених

АДИС ШЕХОВИЋ УБИЈЕН НА МЈЕСТУ, ДАВОР ВУЈИНОВИЋ НЕШТО КАСНИЈЕ ПОДЛЕГАО РАНАМА

ПОЛИЦИЈСКИ комесар Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево Мевлудин Халиловић изјавио је да су у току привођења након јутрошњег убиства двојице полицијаца у сарајевском насељу Алипашино поље и да је у току провјера алибија ухапшених.

„Ово је ситуација која је од раних јутарних часова увезала полицијске агенције које заједнички дјелују на терену. Посебно желим да истакнем ангажман Управе полиције МУП-а Републике Српске. У току су активности на подручју Кантона Сарајево и Источног Сарајева, као и привођење лица у просторије кантоналног МУП-а“, рекао је Халиловић за „Н1“.

Халиловић каже да је више лица лоцирано и стављено под контролу, те да ће у наредном периоду бити лоциране и остале особе које су интересантне за расвјетљавање овог догађаја и идентификовање извршилаца.

Он је напоменуо да је ријеч о најтежем кривичном дјелу које се може починити према полицијским службеницима за које су предвиђене казне дуготрајног затвора.

Федерални медији јавили су и да су припадници МУП-а Републике Српске привели на информативни разговор три мушкарца који се доводе у везу са јутрошњим убиством двојице полицајаца.

Полицајци Адис Шеховић и Давор Вујиновић страдали су у сарајевском насељу Алипашино поље када су у њих пуцали осумњичени крадљивци аутомобила.

Шеховић је убијен на лицу мјеста, док је Вујиновић подлегао усљед тешких повреда главе на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

У току је велика полицијска потрага за починиоцима у коју су укључене све полицијске агенције у БиХ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар