Главно Федерација/БиХ

Кришто: Енергетика је у надлежности ентитета – не видим разлог да неко кочи снабдијевање гасом

НАГЛАСИЛА ДА ЋЕ СА СВОЈИМ ЗАМЈЕНИЦИМА ЧИНИТИ СВЕ ДА САВЈЕТ МИНИСТАРА БиХ ФУНКЦИОНИШЕ
  • Бојана КРИШТО: Закључак Предсједништва БиХ о Закону о гасу још увијек није дошао до Савјета министара. Мислим да се налази у Министарству спољне трговине и економских односа

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋА Савјета министара Бих Борјана Кришто изјавила је да је енергетика у надлежности ентитета и да нема услова да Савјет министара донесе одлуке у вези са јужном интерконекцијом јер Федерација БиХ нема закон на основу којег се то може урадити.

Коментаришући закључак Предсједништва БиХ о Закону о гасу, Кришто је рекла да тај закључак још увијек није дошао до Савјета министара те да мисли да се налази у Министарству спољне трговине и економских односа.

Када је ријеч о предстојећој сједници Савјета министара, на којој ће се као тачке дневног реда наћи гасне интерконекције и измјене Закона о ВСТС-у, рекла је да БиХ мора развијати свој систем те да не види ниједан разлог када је у питању снабдијевање гасом да неко то кочи.

Такође, нагласила је да не постоји никакава блокада Савјета министара и да ће учинити све заједно са својим замјеницима да Савет министара функционише.

– Посљедња сједница је заказана на начин да сваки од ресора који сматра да је нешто битно достави и тако је формиран дневни ред. Прошла сједница није имала консензуса и у том моменту сам учинила то да сам оставила времена и видимо као колеге како се договорити око неких тачака. Учинићу све да не доведемо у питање функционисање Савјета министара – рекла је Кришто.

Она је рекла да ће сутрашња сједница бити одржана, а претходиће јој Колегијум Савјета министара и све што је на дневном реду покушаће да усвоје.

Када је ријеч о јужној интерконекцији, Кришто је рекла да је из процедуре у ФБиХ повучен Закон о јужној интерконекцији јер нема услова за реализацију тог пројекта.

– Оног тренутка када се донесе Закон о јужној интерконекцији у Федерацији БИХ Савјет министара ће разматрати то питање – рекла је Кришто.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар