Главно Свијет

Кривокапић: ДПС је изгубио Никшић у којем је држао све, у нормалним условима не би добио ни 30 одсто

ПОРУЧИО ЂУКАНОВИЋУ ДА МУ ЈЕ ПАРТИЈА „ПРЕНАДУВАНИ БАЛОН“
  • На питање да ли сматра да се нека од партија у власти може приклонити ДПС-у, Кривокапић тврди да нико у Црној Гори не би смио да направи тај потез. Не зато што би он био политички мртав, него зато што народ не би дозволио да се дешавају такве политичке корупције и маневри

ИЗБОРИ у Никшићу показали су да су демократски и да су грађани одлучили на основу слободне воље, изјавио је премијер Здравко Кривокапић, који сматра да је ДПС Мила Ђукановића остварио лош резултат.

Кривокапић каже да је резултат избора у Никшићу неспорна чињеница „да је ДПС изгубио власт у Никшићу“.

„ДПС је покушао да сачува своје бирачко тијело, међутим није се то десило и резултат који је остварен ипак није прихватљив код било којег аналитичара. Јер, када држите све полуге града, онда држите предност у односу на противнике. А они су то имали, имали су ресурсе и на крају је та снага ни већа ни мања од 40 одсто. То је пренадуван балон, јер у нормалним условима не би имали ни 30 одсто“, рекао је Кривокапић за Н1 тв.

На питање да ли сматра да се нека од партија у власти може приклонити ДПС-у, Кривокапић тврди да нико у Црној Гори не би смио да направи тај потез.

„Не зато што би он био политички мртав, него зато што народ не би дозволио да се дешавају такве политичке корупције и маневри“, навео је црногорски премијер.

О критикама његових коалиционих партнера, Кривокапић каже да могу да га критикују колико хоће.

„Врло често је та критика недобронамјерна и са полуистинама. Када се десило у историји било које државе да се тако нешто исказује према премијеру за кога сте гласали. Умјесто да се то заврши, то ће трајати вјероватно до неких других избора“, рекао је Кривокапић.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар