Главно Свијет

Кривокапић: Знам да ћу бити смијењен, али ће бар маске пасти до краја

„БИЋЕ ТО ЗАВРШНИЦА РАНИЈЕ ДОГОВОРЕНОГ ПЛАНА ПОЈЕДИНАЦА СА ЂУКАНОВИЋЕМ“
  • Ђукановић је са дјелом заједничке коалиције изабране вољом народа договорио да више не будем премијер, ја то знам. Сарадницима сам говорио да ће маске пасти, али није довољно да само падну већ да се скину до краја. Маске су пале, ко то жели да види може, ко не жели не мора“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Црне Горе Здравко Кривокапић поручио је у ванредном обраћању грађанима да зна да ће на сутрашњој сједници скупштине бити изгласано неповјерење њему и његовој влади, што је, како је рекао, само завршница раније договореног плана појединаца са актуелним шефом државе Милом Ђукановићем.

Маске су пале и ко то хоће да види може, а ко неће не мора. Ово је све давно испланирано, улазимо у завршницу чији актери су много више радили тајно и на штету народа него јавно и на било чију корист“, рекао је Кривокапић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да су му манипулацијама посланици онемогућили обраћање у Скупштини Црне Горе и поручио: Остао сам на ставу пожртвоване борбе за здраву Црну Гору и бољи живот грађана.

Истакао је да његова влада није могла да преживи зато што је напад дошао изнутра од оних који су највише галамили, а који су најмање радили. О шпекулацијама да ће поднети оставку, Кривокапић је рекао да му ништа не значи да ли ће бити премијер, али да је није поднио јер је желио да се види ко је ко у Црној Гори. Ђукановић је са дјелом заједничке коалиције изабране вољом народа договорио да више не будем премијер, ја то знам. Сарадницима сам говорио да ће маске пасти, али није довољно да само падну већ да се скину до краја. Маске су пале, ко то жели да види може, ко не жели не мора“, рекао је Кривокапић, који је више пута поновио да је у Црној Гори на сцени преврат и „банана пуч“.

Каже да је у политику ушао само због Закона о слободи вјероисповијести и то је, каже, био његов једини циљ, као и да му је што се тога тиче образ чист.

Премијер каже и да зна да правда није дошла до многих појединаца, али да о томе зашто није дошла треба грађани да питају потпредсједника Дритана Абазовића који је покренуо рушење ове владе, а који је на себе преузео координацију сектора безбједности.

Под његовом контролом били су и министар и директор полиције, то су они који су хтјели да спријече устоличење митрополита, али се то није догодило“, рекао је Кривокапић.

Истакао је да је могао и раније да покрене смену Абазовића, али би, каже, тада био проглашен кривцем. Ову владу рушили су, каже, њени први пријатељи и њени потоњи непријатељи. Рушили су је лобисти, регионални политичари… Сама од себе проналазила се гомила непријатеља. Јављали су се појединци из бившег режима… Нисам то дозволио јер је једном морало то да престане, јер ми нисмо само егзотична дестинација на лијепом прагу Европе. Заједничка акција да се влада сруши од оних који су креирали туђе несреће“, додао је.

Подсјетио је да је Абазовића лично предложио за вицепремијера, а да сад он са „пораженим ДПС треба да гласа неповјерење влади“.

Предложио је, дакле, да му ДПС помогне да се разреши од самога себе. Мислим да је то упечатљива слика која говори више од хиљаду ријечи. Заборавио је на моралну обавезу да у незадовољству поднесе оставку. Захвалан сам што је стрпљење побједило и што је вријеме разобличило лаж“, навео је Кривокапић.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар