Главно РС и матица

Лавров: Запад је имао исти однос према ЗСО и Минским споразумима

НАГЛАСИО: „ТО ЈЕ ИСТА ПРИЧА – ОБМАНА РУСИЈЕ И ОБМАНА СРБА ПОВОДОМ БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА“

ПРИСТУП Запада проблему Срба на Косову и Метохији идентичан је приступу Запада по питању реализације Минских споразума о Украјини, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

– Иста прича: обмана Срба је у ономе што се тиче Заједнице српских општина на КиМ, а обмана Русије у ономе што се тиче Минских споразума – рекао је Лавров током форума „Раисина дијалог“.

Запад није ни намјеравао да испуни Минске споразуме, рекао је Лавров, додајући да исто тако нису намјеравали да реализују ни споразум који се односи на Србе на Космету.

Подсјетимо, почетком децембра бивша њемачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да су Мински споразуми били покушај да се Кијеву пружи вријеме за јачање.

Одмах за њом то је потврдио и бивши француски предсједник Франсоа Оланд. Према његовим ријечима, тадашња геополитичка ситуација није ишла у корист Украјине, а Западу је била потребна пауза.

Руски предсједник Владимир Путин рекао је да је та изјава Меркелове за њега изненађујућа и разочаравајућа.

Бриселски споразум којим је предвиђено формирање ЗСО потписан је 2013. године, али ни до дан данас није остварен ниједан корак у правцу формирања ЗСО.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар