Главно Странке

Лидери владајуће коалиције: Одлука ЦИК је незаконита и политичка, али се не бојимо новог бројања

ЂОКИЋ: ИЗА ПОТЕЗА ЦИК ОЧИТО СТОЈИ НАМЈЕРА ДА СЕ СТВОРИ КРИЗА
  • Предсједник НПС Дарко БАЊАЦ: Неко очито жели да грађани Републике Српске бирају предсједника док не буде изабран њихов кандидат, упркос томе што су грађани већ изабрали побједника

У БАЊАЛУЦИ је данас одржан састанак странака владајуће коалиције коју чине СНСД, Социјалистичка партија, Уједињена Српска, Демос, НПС и НДП.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је, послије састанка, да је након одлуке ЦИК-а о поновном пребројавању гласова за предсједника Републике Српске потврђено јединство владајуће коалиције у Републици Српској, поручујући да „свако отимање права Републици Српској значи њену дестабилизацију“.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да се не плаше пребројавања гласова, али да не подржавају пребројавање на основу незаконито донесене одлуке.

– Наредба ЦИК-а је неутемељена и незаконита – рекла је Цвијановићева, називајући ту одлуку манипулативном.

Предсједник НПС-а Дарко Бањац рекао је да „неко очито жели да грађани Републике Српске бирају предсједника толико пута док не буде изабран њихов кандидат“, упркос томе што су грађани већ изабрали побједника.

– Први пут Република Српска не може да броји своје гласове, јер Сарајево треба да броји – рекао је Бањац.

Генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић рекао је да ова странка подржава избор Милорада Додика за предсједника Републике Српске, без обзира на, како је рекао, незаконите одлуке ЦИК-а.

Лидер СП-а Петар Ђокић истакао је да незаконите одлуке ЦИК-а упућују на намјере стварања кризе, поручујући да се владајућа коалиција у Српској не плаши пребројавања гласова јер је јасно ко су изборни побједници.

Предсједник НДП-а Драган Чавић рекао је да је ЦИК донио политичку одлуку, поручујући да ће владајућа коалиција реаговати тако што ће искористити сва правна средства у оквиру Изборног закона и других норми.

Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић изразио је наду да ће правосудне институције наредбу ЦИК-а ставити ван снаге.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар