Влада РС Главно

Лукач: Говадарица је у рату био дезертер, а народ добро зна – ко једном изда, опет ће

„НАКОН РАЊАВАЊА У РАТУ СУ МИ ДВА ПУТА КОМПЛЕТНО ПРОМИЈЕНИЛИ КРВ ДА БИХ ПРЕЖИВИО“
  • „Говедарица не разумије шта значи пролити крв за свој народ и своју земљу… али тражи повјерење народа за функцију предсједника Републике Српске“

ПРЕДСЈЕДНИК Српске демократске странке Вукота Говедарица, као најпознатији дезертер у овој држави, узима себи за право да прича о проливеној крви и патриотизму и прави циркус од тога, јер није пролио ни кап крви за отаџбину, већ је побјегао када је требало бранити, истакао је грађанин Републике Српске Драган Лукач.

„Говедарица је узео себи за право да коментарише моју проливену крв у рату и мој патриотизам. Сваком нормалном је познато да човјек нема више од пет литара крви, али је потпуно тачна моја изјава да сам пролио седам литара крви приликом свих рањавања и операција у рату, јер су ми чак два пута промијенили крв како бих преживио”, навео је Лукач у писаном одговору Говедарици на његову јучерашњу изјаву да је „Лукач, према сопственом признању, пролио седам литара крв за Републику Српску, двије литре више него што стане у нормалног човјека, те да је „своју крв дебело наплатио”.

Лукач је рекао да све што је добио од државе у виду помоћи, новца или рјешавања стамбеног питања, било у складу са законом и могућностима у том тренутку, као што су се рјешавала питања и других ратних-војних инвалида и породица погинулих бораца.

Он је нагласио да Говедарица не разумије шта значи пролити крв за свој народ и своју земљу, нити разумије да тако вријеђа све српске борце и патриоте, јер на једном примјеру показује шта мисли о свима осталим који су стварали Републику Српску.

„Истовремено му не смета да затражи повјерење народа за функцију предсједника Републике Српске за чије кандидовање му није фалило образа као дезертер да се наметне, али народ зна и не заборавља ко једном изда, поново ће то урадити. Овом народном пословицом ћу завршити о моралном профилу Говедарице и никада изабраном предсједнику Републике Српске”, нагласио је Лукач.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар