Влада РС Главно

Лукач: Видео са позивањем на убиство Додика снимљен је у Сарајеву

НАВЕО ДА ЈЕ ТО БИЛО „У ЈЕДНОМ УГОСТИТЕЉСКОМ ОБЈЕКТУ“ И ДА ЋЕ БИТИ УТВРЂЕНО – КО ЈЕ СВЕ РЕЖИРАО
  • Министар унутрашњих послова РС Драган ЛУКАЧ: Недавно је у Приједору једна медијска кућа из БиХ снимала прилог у коме је једно лице бошњачке националности, пролазећи испред приједорске џамије, рекло да треба срушити тај објекат

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас да је видео у којем се позива на убиство српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика снимљен у једном угоститељском објекту у Сарајеву.

Лукач је рекао новинарима да је МУП Српске лоцирао мјесто снимања, те истакао да је све припремљено и монтирано због чега је МУП предузео све потребне мјере.

Он је додао да МУП Српске са осталим надлежним полицијским агенцијама у БиХ ради на томе да открије које све то изрежирао и шта је повод.

Драган Лукач

Лукач је подсјетио да је недавно у Приједору једна медијска кућа из БиХ снимала прилог у коме је једно лице бошњачке националности, пролазећи испред приједорске џамије, рекло да треба срушити тај објекат.

„Полиција озбиљно ради на томе, а утврђено је да се и ту ради о монтираном и припремљеном снимку“, рекао је Лукач и додао да је та медијска кућа тиме изазвала вјерску и националну мржњу и нетрпељивост.

Он је додао да неко намјерно настоји изазвати вјерску и националну мржњу у Српској, те страх међу људима.

„Нећемо то дозволити“, рекао је Лукач.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар