Главно Свијет

Лукашенко: Убрзо добијамо десетине борбених авиона, десетине хеликоптера, можда и С-400

ОТКРИО: АКО МАНЕВРИ ЗАПАД-2021 ПОКАЖУ ДА НАМ ЈЕ ЈОШ НЕШТО ПОТРЕБНО – НАБАВИЋЕМО И ТО ОД РУСИЈЕ
  • Русија и Бјелорусија већ имају заједничке војне полигоне на територији обе земље, блиску војну и обавјештајну интеракцију на свим нивоима командовања и контроле и утврђене заједничке задатке у сфери безбједности.  За наредна четири мјесеца планирале су неколико заједничких војних вјежби. Најамбициознији су стратешки маневри Запад-2021 са 200.000 учесника  који ће потрајати од 10. до 16. септембра

АЛЕКСАНДАР Лукашенко је изјавио да ће Русија његовој земљи ускоро испоручити „десетине авиона, десетине хеликоптера, најважније оружје ПВО и, вјероватно, ракетне системе С-400.

Додао је: „Биће то у блиској будућности. Већ сам потписао наређење које то омогућава. Ако заједнички стратешки маневри Запад-2021 покажу да је Минску потребно још наоружања – и то ће бити купљено од Руске Федерације“.

У овоме нема ничег случајног нити изненађујућег.

Русија и Бјелорусија већ годинама заједно постављају и јачају заједничку одбрану од НАТО.

Већ имају заједничке војне полигоне на територији обе земље, блиску војну и обавештајну интеракцију на свим нивоима командовања и контроле и утврђене заједничке задатке у сфери безбедности.

За наредна четири мјесеца планирале су неколико заједничких војних вјежби. Најамбициознији су поменути стратешки маневри Запад-2021 са 200.000 учесника.

Према ријечима команданта Западног војног округа, руског генерал-пуковника Александра Журављева, руска и бјелоруска војска су се већ договориле о распоређивању трупа за те маневре.

„Запад-2021“ ће се одржати углавном на територији Бјелорусије од 10. до 16. септембра.

Најављена је масовна употреба борбене авијације, тенковских јединица… са увежбавањем „скривеног распоређивања трупа у отежаној војно-политичкој ситуацији“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар