Главно Федерација/БиХ

M. Новалић: Нисмо запримили захтјев за одржавање протеста ни од Мусе, ни од покрета „Вјера, народ, држава“

НАЈАВИО ОКУПЉАЊЕ ПРОТИВ СВИХ КОЈИ ПРЕД СУДОМ БиХ ПРУЂАЈУ ПОДРШКУ ПРЕДСЈЕДНИКУ РС
  • Стручњак за безбједност Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Санин Муса је одраз једнонационалног, једновјерског и безбједносно ризичног Сарајева и не постоји ни минимум безбједносних услова да предсједник Републике Српске Милорад Додик дође на рочиште које је заказано за сутра

СAРАЈЕВСКА полиција није запримила захтјев лидера политичког покрета „Вјера, народ, држава“ Санина Мусе за одржавање протеста сутра испред Суда БиХ, поводом суђења предсједнику Републике Српске Милораду Додику и окупљања грађана који Додику дају подршку, рекла је данас портпаролка МУП-а Кантона Сарајево Мерсиха Новалић.

Истакла је да нису запримили захтјев ни од Мусе као физичког лица, ни од политичког покрета „Вјера, народ, држава“.

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић изјавио је раније да је Санин Муса одраз једнонационалног, једновјерског и безбједносно ризичног Сарајева и да не постоји ни минимум безбједносних услова да предсједник Републике Српске Милорад Додик дође на рочиште које је заказано за сутра.

Галијашевић је упозорио да је Санин Муса дио структура које представљају озбиљну безбједносну пријетњу, те да из тог разлога његове потезе треба схватити врло озбиљно.

Лидер политичког покрета „Вјера, народ, држава“ и бивши припадник одреда Ел муџахедин Санин Муса је на свом Фејсбук профилу најавио скуп за сутра, иако је претходно МУП-у Кантона Сарајево предао захтјев за пријаву мирног окупљања 30. јануара испред зграде Суда БиХ /када је провобитно требало бити одржано суђење/, а који је забранила сарајевска полиција.

Упркос томе, Муса је на друштвеним мрежама најавио окупљање против оних који долазе „јавно четниковати по Сарајеву“.

Муса је навео да је циљ скупа, прије свега, да се забрани окупљање особа које дају подршку предсједнику Додику током његових рочишта пред Судом БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар